'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle öğrenciler yüzmeyi öğrenecek

Tarih : 2020-02-14 / Kategori : Spor

'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle öğrenciler yüzmeyi öğrenecek

               Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığının başlatmış olduğu 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamındaIğdır'da ilkokul öğrencileri yüzme öğreniyor.
            Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığının başlatmış olduğu 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında Iğdır'da ilkokul öğrencileri yüzme öğreniyor. 
 

Deniz olmayan şehirlerde havuzun avantajını kullanan öğrenciler, yüzmeyi çok sevdiklerini dile getirdi.
Türkiye'nin denizle çevrili bir ülke olmasını avantaja çevirmek için 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesini başlatan Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı, denize yakın olmayan illerde bulunan havuzlar sayesinde ilkokul öğrencilerinin yüzme öğrenmesini amaçlıyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde, 1 milyon öğrencinin yüzmeyi öğrenmesi hedefleniyor.
Okul çıkışlarında yüzme öğrenmek için koşa koşa olimpik yüzme havuzuna gelen öğrenciler, yüzmeyi çok sevdiklerini ve ailelerinin desteklerini aldıklarını belirti. Sağlık ve gelişim açısından tüm kas gruplarını çalıştıran yüzme sporunu yapan öğrenciler yüzmeyi öğrenecekler.
Yüzmeye gelen öğrenciler "Yüzmeyi çok seviyorum, ilk başlarda suya girmeye korkuyordum ama hocalarımın ve arkadaşlarımın desteğiyle yüzmeyi başardım. yüzmeyi çok seviyorum" ifadelerini kullandı. 
Başarılı sporcular ödüllendirildi
Iğdır Gençlik spor il Müdürü Şerafettin Yiğit, Iğdır’da Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında öğrenciler, ‘Su’dan sebeplerle hem çok eğleniyor, hem yüzme öğreniyor. 
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi tüm hızıyla devam ediyor. 
Bu kapsamda Okul sporları yüzme müsabakaları yarı olimpik yüzme havuzunda yapıldı. 
Başarılı sporcularımıza ödüllerini spor şube müdür v. Zehra ÖZKAN ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.  Katılan tüm okullarımıza teşekkür eder, başarılı sporcularımızı tebrik ederiz.dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.