Önce Teşekkür Etti, Sonra Gerçeği Öğrenince Ateş Püskürdü

Tarih : 2020-02-14 / Kategori : Sağlık

Önce Teşekkür Etti, Sonra Gerçeği Öğrenince Ateş Püskürdü

             Geçirmiş olduğu böbrek taşı rahatsızlığından ötürü hastaneye yatırılan Gazeteci Suat Deniz Ameliyat oldu ama mesanesinde ki taş alet yokluğundan çıkarılamadı.
              Sürekli skandallar ile ismini duyuran Iğdır Devlet Hastanesi, ameliyat ettiği hastanın taşını çıkaramayınca bir üst hastaneye git demek zorunda kaldı.  
 
              Ameliyatla taşının alındığını düşünen Gazeteci Suat Deniz, narkozun etkisi geçtikten sonra taşının alınmadığını anlayınca ateş püskürdü.
 

Gazeteci Suat Deniz basına servis ettiği ve sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi:
Iğdır Devlet Hastanesinde Skandal Bitmiyor
 
Hafta başı böbrek taşı rahatsızlığından ötürü Iğdır Devlet Hastanesine yatışım yapıldı.
 
Aynı gün ameliyatla mesene de olan taşı almak için ameliyat yapıldı. Ameliyata giren doktor imkânsızlıklar içerisinde ameliyatı yaptı ama alet yokluğundan taşı çıkaramadığını sonradan öğrendim.
 
SOSYAL MEDYA HESABIMDAN TEŞEKKÜR ETTİM FAKAT
 
Ameliyat masasında taşı çıkaramayan doktor beni servise çıkardı. Anestezinin etkisi geçtikten sonra servise gelen Doktor maalesef alet olmadığı için taşı çıkaramadım, siz tam teşekküllü bir hastaneye gidin dedi.Fakat yazıyı değiştiremedim
 
Iğdır Devlet Hastanesinin sevk yapan bir hastane olduğunu aylardır, yıllardır sürekli dile getirilmesine rağmen, hiçbir önlemin alınmaması ve hastaların kendi kaderine terk edilmesi manidar olarak karşılandı.
 
İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ OLMAMALI
 
Konunun Iğdır Valisi Enver Ünlü ’ye defalarca bildirilmesine ve medyada dile getirilmesine rağmen, hiçbir yaptırımın uygulanmaması halkın tepkisine sebep oldu.
 
“Vatandaş bizlere şikâyete geldiğinde abartıyorlar sanıyorduk, ama olay başımıza geldiğinde gerçeği daha iyi görmüş olduk. Iğdır Devlet Hastanesinde yönetim zafiyeti olduğu, idarecilerin birbirileri ile uyumlu çalışamadığı, hastanenin hijyenden uzak olduğu, tıbbı alet, malzemeden yoksun bir durumda olduğunu görmüş olduk.
Iğdırlı hastalar bu çaresizlikten ötürü Doğubayazıt, Ağrı, Erzurum, Kars ve Van hastanelerine gidip tedavi olmaktadırlar. Devletin sağlıkta ülke genelinde ortaya koyduğu başarı, Iğdır’da maalesef ki gerisin geriye işlemektedir. Iğdır Valisi Enver Ünlü bazı kurumları denetlerken hiçbir aciliyeti ve ehemmiyeti olmayan konulara tepki gösterirken, Iğdır devlet hastanesi ile ilgili hiçbir olumsuzluğa parmak basmamaktadır. Iğdır halkı bu karda kışta çevre illere gidip gelmekte, yolda trafik kazası yapmakta, ekonomik olarak külfete katlanmaktadır. Sağlık Bakanlığının acilen bu konuya duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Iğdır Devlet Hastanesinin iç temizliği, VC’leri gözden geçirilmelidir.”
 
Iğdır Sağlık İl Müdürlüğü ve Devlet hastanesinde yaklaşık 150 kişinin yeri değiştirilmiş, çalışanlar huzursuz ve mobing uygulanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet hastanenin şartlarını iyileştirileceğine bu işlerle uğraşılıyor. Bu da hastanenin tedavi eden bir hastaneden çok, doktorların gayreti sonucu sevk edilerek çözüm bulunmuş olur.
 
Hastanede görevli bir Çalışan, Türkiye’de birçok hastanede çalıştım ama burası kadar berbat bir hastane görmedim demesi durumun vahametini ortaya koyuyor.
 
Ne diyelim Daha sağlıklı bir Hastanemiz olması dileklerimle 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.