SUAT DENİZ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 2020-02-15 / Kategori : Genel Haber

SUAT DENİZ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

           12.02.2020  tarihinde sol böbrek kanalında taşı tanısı sebebiyle  Iğdır Devlet hastanesinde başvurdum. Ameliyata aldılar. Ameliyat bittikten ve narkozun etkisi geçtikten sonra alet olmadığı için taşı çıkaramadıklarını, bir üst  hastaneye gitmem gerektiğini tarafıma söylediler.
 

Ben de hastanenin içinde bulunduğu olumsuz durumu dile getirerek kamuoyunu aydınlatıcı bir yazı kaleme almış, yaşanan vahim durumu kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunmuştum.
 
Bu gün Iğdır Valiliği “özrü kabahatinden büyük” bir açıklama yaparak sanki hastalanarak suç işlemişiz imajı yaratmaya çalışmışızdır.
 
Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün Basın açıklaması şöyledir:
 
2020/01 NOLU BASIN AÇIKLAMASI
 
14.02.2020 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında “Iğdır Devlet Hastanesi'nde Skandal Bitmiyor" başlıklı haberler yapılmıştır. Bu sebeple aşağıdaki basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür.
 
S. D. isimli hasta, 12.02.2020 tarihinde sol böbrek kanalında taş tanısı ile Iğdır Devlet Hastanemize yatırılarak ameliyata alınmış, ancak sadece ameliyat esnasında karşılaşılabilecek taşın kanalı tamamen kapatması ve kanalda yaygın ödeme neden olmasından dolayı, kanala girilemediği için operasyona son verilmiştir. Ameliyatın başarısız olmasının nedeni hastamızın böbreğindeki taşın yarattığı hasardan dolayı oluşan ileri derecede darlık ve ödemdir. Hastanemizde herhangi bir tıbbi cihaz eksikliği bulunmamaktadır.
 
Valilik oluru ile İl Sağlık Müdürlüğünce kurulan komisyon tarafından İl Sağlık Müdürlüğündeki başka birimlerde geçici görevlendirme ile çalışan ihtiyaç fazlası hastane personeli asli görevlerine iade edilmiştir.
Sosyal medyada yer alan iddialar titizlikle incelenerek herhangi bir ihmal ya da kusur varsa gereğinin yapılacağının bilinmesini isteriz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
SORUNU DİLE GETİRMEK SUÇ DEĞİL SAYIN VALİ
 
İnsanları baskı altına alıp derdini söylemesini suç saymak idarecilik değildir. Ben veya bir başka kişi hasta olmasa zaten hastaneye müracaat etmez. Eğer böbrek taşı hastalığım olmasa Iğdır Devlet Hastanesinde ne işim olur?
 
Böbrek taşım sorun yaratmasa ameliyata keyfi mi girmiş olacağım?
 
Ameliyatı yapan hekim ne kadar başarılı olursa olsun, eğer elinde alet, ekipman yoksa ne yapabilir ki? Şimdi bir üst hastaneye gitsem bu ameliyatı yapamayacaklar mı?
 
Hastaneyi savunacağınıza, sorunu çözmek için girişimde bulunmanızı beklerdik. Ama ne hikmetse sürekli hastaneyi savunmak durumundasınız.
 
Ameliyatımın başarısız geçmesini taşa bağlamışsınız. Personelin yer değiştirme olayını da asli görevlerine dönüşü saymışsınız.
 
Peki, sorarım sizlere, Hastanenin hijyeni ve VC’lerin durumuyla ilgili de inceleme yaptınız mı?
Daha detaylı bir açıklama yapsanız kamuoyu daha iyi bilgilendirilmiş olur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.