‘Madde bağımlılığı’ konulu seminer düzenlendi

Tarih : 2020-02-19 / Kategori : Eğitim

‘Madde bağımlılığı’ konulu seminer düzenlendi

           Iğdır’a bağlı Karakoyunlu  ilçesinde ‘madde bağımlılığı’ semineri düzenlendi.
           İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazi YİBO konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cabbar Turan,, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine yönelik konuşma yaptı.
           

            Turan, kişilik gelişiminde öğretmenlerinin rolünün büyük olduğunu belirterek, 'Bağımlılıkla mücadele konusu bir devlet politikası olarak bütün bakanlıkları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) kapsamında tüm Rehberlik Öğretmenlerine, öğretmenlere eğitim veriyor, çocuklar bizim geleceğimiz onlara sahip çıkıp kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız. dedi.
            Çocuk gelişimi uzmanı  İlkcan Akman, seminerde; ‘madde bağımlılığı nedir? Bağımlılık yapan maddeler, bir birey ne zaman bağımlı sayılır, bireyleri madde kullanımına iten nedenler ve madde bağımlılığının zararları Bağımlılığın Olumsuz Etkileri, Madde Kullanımı Belirtileri, Bağımlılık Nasıl Başlar ve İlerler, Kullanıcıların Sığındığı Gerekçeler, Bağımlılık Nasıl Tedavi Edilebilir?' konularında öğretmenleri bilgilendirdi.
                Programa İlçe Milli Eğitim müdürü Cabbar Turan ,şube müdürü Erkan Akkuş ve ilçe öğretmenleri katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası