450 SAAT KURS GÖRÜP AŞÇI YARDIMCISI OLACAKLAR

Tarih : 2020-02-19 / Kategori : Genel Haber

450 SAAT KURS GÖRÜP AŞÇI YARDIMCISI OLACAKLAR

 
                Iğdır’da Halk Eğitim Merkezi ve Iğdır İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle açılan "Aşçı Yardımcılığı" kursu kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor.
                Yaklaşık üç ay evvel başlayan ve halen Halk eğitim Merkezinde  verilen teorik ve  uygulamalı eğitimlerin verildiği aşçı yardımcılığı kurslarına katılan kursiyerler hem para kazanıyorlar hem de meslek öğreniyorlar.
 

             Iğdır Halk Eğitim Müdürü M.Murat Aydoğdu Meslek edindirmeye yönelik bu tür kurslar bizim için önemlidir. Kurs sonunda düzenlenecek sertifikalarla kursiyerlerin kendi iş yerlerini açarak hem aile ekonomilerine hem de Iğdır ekonomisine katkı sağlayabileceklerini belirtti.
             "Kursla, yöresel lezzetler gelecek nesillere aktarılacak"
                Açılan kurstan 15 ev hanımının yararlandığını anlatan  Yiyecek ve beslenme öğretmeni Kübra Keziban Güngör , kursta verilen eğitimlerle yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasının da sağlanılacağını aktardı.
             öğretmen Kübra Keziban Güngör, "Kursumuz 450  saatlik bir kurs. Bu kursun sonucunda kursiyerlerimize aşçılık sertifikası vereceğiz.. Bizim dersimiz haftada 3 gün teorik 2 gün de uygulamalı olarak devam ediyor.Her türlü yemek pasta çeşitlerini pişirmeyi  öğretiyoruz." dedi.
                İş hayatına atılmak ,yeni şeyler öğrenmek ,hayatı tanımak için kursa katıldığını söyleyen kursiyerler den Ev hanımıyız hem burada İŞKUR'dan para alarak aileme katkı sağlıyorum hem de meslek öğreniyorum." dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.