AŞILAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

Tarih : 2020-02-20 / Kategori : Genel Haber

AŞILAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR

            2020 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU’nun talimatları doğrultusunda merkez ve bağlı 3 ilçede Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi kontrolünde 10 Şubat tarihi itibariyle başlamıştır. Şap aşısının yanı sıra aynı zamanda dişi hayvanlara Brucella aşısı, Sığırların Nodüler Ekzantemi (LSD) aşısı da uygulanmaktadır. Aşılama kampanyası boyunca buzağılarda 3 aylığa kadar olanların küpeleme çalışmaları da yapılmaktadır.
           

               Aşılama çalışmalarının aksamadan yürütülebilmesi ve hedefine ulaşması için aşılamaya gidilecek yerleşim yerine bir gün önceden haber verilerek hayvan sahiplerinden aşılama günü evde bulunmaları ve hayvanlarına yapılacak aşılama çalışmalarında ekiplerimize yardımcı olmaları istenmektedir.
             Konu ile ilgili olarak İl Müdürü Özkan YOLCU; “İlimiz genelinde 2020 yılı İlkbahar dönemi şap aşılama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Rutin olarak aşılarını zamanında yaptırmayan yetiştiriciler hayvan başına yapılan desteklemelerden faydalanamamaktadır. İl Müdürlüğümüz sağlık ekipleri hafta sonları dahil mesai gözetmeksizin İlimiz genelinde çalışmalarına titizlikle devam etmektedir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.