ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI

Tarih : 2020-02-27 / Kategori : Genel Haber

ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI

     Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat Kolu tarafından düzenlenen “Hocalı şehitlerini anma”programı Okul yönetimi, Öğrenciler ve velilerin katılımıyla yapıldı.
 

              Iğdır Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri Dev Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağını okul bahçesinde açarak Hocalı soykırımını andı.
                Program Saygı duruşu istiklal marşının okunması Hocalı şehitleri ve tüm şehitler için dua okunmasının ardından konuşmalara geçildi.
                 Öğrenciler; Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 1992’de Ermenilerce katledilen Azerbaycan Türklerini anarak Ermenistan’ın yapmış olduğu katliamı unutmadık unutturmayacağız dediler.
              “HOCALIYI UNUTMADIK”
                 Öğrenciler Hocalıyla ilgili şiir ve konuşmalar gerçekleştirdi. Programda görevli olan öğretmenler,  ise hocalı katliamı hakkında bilgiler vererek Hocalı’da yaşanan Ermeni vahşeti 20. yüzyılın en büyük facialarından ve soykırımlarından biri olarak tarihe geçmiştir.” dedi.
 
Programda konuşan, Türkiye Azerbaycan Dostluk dernekleri genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal’da “Ermeniler 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk’ü zor durumdadır. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 26 şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır. Bu katliama da insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır. Ermenilerin yaptıklarını Naziler bile yapmadı.
 
Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. Sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir. Bugün Hocalı’da, Karabağ da binlerce insanı kadın, çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir. “dedi.
Okul Müdürü Necdet Özer, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Foto Galeri
ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI ÖĞRENCİLER HOCALI’YI ANDI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.