ŞEHİT UĞURLANDI

Tarih : 2020-03-06 / Kategori : Gündem

ŞEHİT UĞURLANDI

   İdlib’de Bahar Kalkanı Harekatı’nda rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit düşen Iğdır´ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran köyünden Fatih Kara için Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı´nda tören düzenlendi.

          Askeri uçakla Şehit Bülent Aydın Havalimanına getirilen şehit Fatih Kara için düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Vali Enver Ünlü, Erzurum jandarma bölge Komutan Semih Okyar, Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay komutanı Tuğgeneral Yücel Özer, Başsavcı Oğuz Şükrü Ener, askeri ve mülki erkân katıldı. Törende Kur´an-ı kerim ve şehidin özgeçmişi okundu.

            Havalimanında törenle karşılanan şehit önce Devlet Hastanesi morguna konuldu ve il dışında bulunan aile yakınlarının gelmesi beklenerek akşama doğru saat 16.30’da defnedilmek üzere Karakoyunlu ilçesi Koçkıran köyüne götürüldü.

            Binlerce araç ve 5 binin üzerinde insanın katıldığı tören yaklaşık 2 saat sürdü.

            Şehidin cenazesi önce baba evine götürüldü. Ardından mezarlığa getirilerek cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazı kılan dini Hoca Zeki Tümay; “Söyleyecek söz bulamıyorum. Allah tüm şehitlerimizle beraber Fatih şehidimizi de rahmet eylesin. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hiçbir mevki şehitlik mevkisi kadar kutsal değildir.” Dedi.  

            Babası Asker ve Annesi Nazlı vatan sağ olsun başımız sağ olsun dedi.

Şehit Fatih Kara için Atatürk caddesi Zübeyde hanım bulvarında Iğdır Ehlibeyt Alimleri ve Iğdır İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa İdlib ve tüm şehitleri anma programı düzenlendi. 

 
 
 
 
 
YanıtlaYönlendir
 

Foto Galeri
ŞEHİT UĞURLANDI ŞEHİT UĞURLANDI ŞEHİT UĞURLANDI ŞEHİT UĞURLANDI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası