Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi

Tarih : 2020-03-06 / Kategori : Gündem

Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi

           Suriye'nin İdlib kentinde Bahar Kalkanı Harekatı’nı yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek için Iğdır da miting düzenlendi.

           Ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen Iğdırlılar, Esat rejimine ve Rusya ya lanet okudu.

           Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği, Iğdır İl Müftülüğü ve Sivil Topluk kuruluşlarının ortaklaşa yaptığı miting şehitler için saygı duruşu, İstiklal marşının okunması  ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

          Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Veli Beder yaptığı konuşmada: ”Bugün acımız büyüktür Iğdır’ımıza şehit gelmiştir. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Bugün Mehmetçiğimiz Suriye de kahramanlık destanı yazıyor. Bizler birlik içinde olacağız. Iğdır’da yaşayan herkes bu vatan için canını seve seve vermeye hazırdır. Iğdır vatansever insanların yeridir.  Bu vatan bu bayrak için canımızı seve seve vermeye hazırız. Vatanımız bayrağımız için ölmeye öldürmeye hazırız. Kimse Iğdırlıları suçlayamaz. Iğdırlılar vatanları için şehit olmaya ant içmiş insanlardır. Bugün Fatih Kara kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Iğdır 56. Şehidini vermiştir. Birlik olacağız her zaman Mehmetçiğimizin, devletimizin yanındayız. Bu vatanda bayrak inmeyecek vatan bölünmeyecektir.” Şeklinde konuştu. 

          Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder son günlerde sosyal medyada yapılan fitne dolu çirkin paylaşımlara da gönderme yapmış oldu.

          İl müftüsü Mustafa Tekin’de: ”Iğdırlı şehidimiz Fatih Kara İdlip’te görevini tamamlamış fethini gerçekleştirerek şehit olmuştur. Acısını yüreğimizde hissediyoruz. Birlik içinde olmalıyız. Bu vatan hepimizindir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler bu şekilde bir araya geldikçe bu vatan bölünmez bayrak göklerden inmez” şeklinde konuştu.

          Iğdır Valisi Enever Ünlü’de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, ayrı gayrımız yoktur dedi.

          Mitingde “Ne mutlu Türküm diyene” Vatan sana canım feda, Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde çeşitli sloganlar atıldı. 

Foto Galeri
Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi Alimler Birliği ile Müftülük’ten Mehmetçiğe Destek Mitingi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.