TEM’DEN REHBER ÖĞRETMENLERE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Tarih : 2020-03-17 / Kategori : Eğitim

TEM’DEN REHBER ÖĞRETMENLERE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

          Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesi ile  Iğdır  il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi tarafından rehber öğretmenlere yönelik olarak seminerler verildi.

           Terör örgütlerinin hedefinde olan liseli gençlerin bilinçlenmesine yönelik olarak Emniyet, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’in daveti ile  Iğdır ilinde görev yapan  rehber öğretmenleri terör örgütleri hakkında  bilgilendiriyor. 
                 Bu kapsamda Haydar Aliyev fen Lisesi konferans salonunda   Iğdır  Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından Iğdır’da ki rehber öğretmenlere terör örgütleri konusunda bir eğitim semineri verdi.
                Seminerde konuşan Iğdır Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce,” Biz öğrencilerimizi terör örgütlerinden uyuşturucudan, bağımlılıktan korumak için çalışmalar yapıyoruz. Polis olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Bu mücadelenin en önemli unsuru siz öğretmenlersiniz. Rehber öğretmen olarak öğrencilerin sırlarına da vakıf oluyorsunuz. Özel hareket polisleri dağda teröristleri imha ediyor yerine bir başkası geliyor. Demek ki terör silahlı mücadele ile bitirilmiyor. Terör örgütleri dernek, sendika çeşitli sivil toplum örgütü olarak örgütlenip dağa elaman sağlıyorlar nerden okullardan işte burada görev sizlere düşüyor. Öğrencilerimiz terör örgütlerine karşı bilinçlendireceğiz. Terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatacağız. Bulunduğumuz coğrafya zor bir yer bunun için global güçler hep ajanlarıyla maşalarıyla insanımızı kandırmaya çalışıyor. 13-15 yaşındaki gençleri kandırmak çok kolay vaatlerle beyin yıkıyorlar. İşte bunlara müsaade etmeyeceksiniz onlara vatan bayrak millet birlik ve beraberlik sevgisini aşılayacaksınız onları kazanacaksınız. Sizlerin sayesinde örgüte katılım yok denecek kadar azdır. Sevgi göstereceksiniz. Ülkemiz tam dünyanın ortasında emperyalist devletlerin ilgi odağında Bunun için her fırsatta ülkemizi zayıflatmak isteyen bu güçler çeşitli terör örgütlerini kullanmaktadır. Vatanımız var oldukça terör örgütleri de var olacaktır. Ve biz bu örgütleri yok edeceğiz. Biri bitecek biri başlayacaktır. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Cennet vatanımıza göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz. “dedi.
                Iğdır Milli Eğitim müdürü  Hakan Gönen’de” Rehber öğretmenlerimize büyük iş düşüyor.Okullarında sıkıntılı ,sevgiye muhtaç ,aile sorunları olan öğrencilerle daha çok ilgilenecekler sorunlarını çözecekler Bizler çocuklarımıza sahip çıkacağız biz sahip çıkmasak başkaları çıkar bunun için sorumluluğunuz çoktur.”şeklinde konuştu.
           Son yıllarda gerçekleştirilen etkili operasyonlarda büyük darbe alan terör örgütlerinin eleman kazanmak için hedeflerinde olan gençler için Emniyet çalışma yürütüyor. Başlatılan eğitim çalışmaları ile terör örgütlerinin insan kaynağı da bitirilmesi hedefleniyor.                                   
                TEM görevlilerince rehber öğretmenlerine, terör örgütlerinin gençlere yönelik çalışmaları anlatıldı. Buna göre; terör örgütlerinin her türlü eylemde kullanacağı insan kaynağının 14-25 yaş arasındaki gençlerden sağladığı öğretmenlere anlatılarak, terör örgütlerinin gençlerin sosyalleşme ihtiyacı, kimlik ihtiyacı ve yalnızlık duygusunu suiistimal ettiği aktarıldı.
               TEM görevlilerince öğretmenlere, terör örgütlerinin gençliğe duyduğu ilginin sebepleri ile gençleri kandırma met odları da anlatıldı. Öğretmenlere, terör örgütlerinin kandırmak istedikleri gençlerin öncelikle aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve ekonomik durumu hakkında bilgi topladığı, gençlere hemşerilik, etnik köken, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri kullanarak yaklaştığı da anlatıldı.
            Rehber öğretmenlerinden, okullarındaki gençlerin terör örgütlerinin ağına düşmemesi için öğrencileri ile kuracakları ilişki ve yapılacak mücadele konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası