NAHÇİVAN’DA KORONAVİRÜS ÖNLEMİ ÜST SEVİYEDE

Tarih : 2020-03-30 / Kategori : Genel Haber

NAHÇİVAN’DA KORONAVİRÜS ÖNLEMİ ÜST SEVİYEDE

Dünya’yı etkileyen Koronavirüs salgınını önlemek için her ülke kendine göre önlemler alırken, yanı başımızdaki kardeş ülke Nahçivan’da önlemler üst seviyede tutularak hastalığın yayılması önleniyor.
 

Nahçivan Ali Meclis Başkanı Cumhurbaşkanı Vasıf Talıbov yaptığı açıklamada: “Biz birlikte güçlüyüz ve birlikte bu hastalığın üstesinden geleceğiz.”  Dedi.
 
Türkiye ve İran’la sınırı bulunan Nahçivan, hastalıkların yayılmaması için önceden önlem alarak her iki ülkeyle alınan ortak kararla kapılarını kapatmış, sadece kendi ülke vatandaşlarının geçişine izin verilmişti.
 
Nahçivan’dan aldığımız bilgilere göre, Nahçivan Ali Meclis Başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Vasıf Talıbov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Sağlık kurulunun aldığı önlemler doğrultusunda, Nahçivan’da üst seviyede bir çalışma başlatmış, halkın sokağa çıkmaması için çağrıda bulunmuş ve garantina bölgeleri oluşturarak  tedbirlerini sıklaştırdığı öğrenilmiştir.
 
Ülkeler arası hava yollarının kapatılmasının ardından Türkiye’de okuyan öğrencilerin, iş ve turisttik amaçlı bulunan Azerbaycan vatandaşlarının Nahçivan Dilucu gümrüğünden giriş yapmaları durumunda son derece temiz, hijyen ve bakımlı binalarda garantina altına alındıkları belirtilmiş, garantina altındaki vatandaşların yiyecek ve ihtiyaçlarının karşılandığı açıklanmıştır.
 
Her ülkenin art niyetli, vatan  haini vatandaşı vardır. Geçtiğimiz günlerde Bolu’da özel uçakla yurt dışından getirilen öğrencilerin Türkiye aleyhinde hakaret içeren yorumlar yazması üzerine savcılık harekete geçmiş ve şahıslar tutuklanmıştır. Aynı bağlamda Nahçivan’da garantina altında tutulan Azerbaycan vatandaşları da sırf yönetimi kötülemek için propaganda yapmış, ancak kasıtlı davranışlar sergiledikleri anlaşıldığı kamuoyuna açıklanmıştır.
 
Nahcivan Ali Meclis Başkanı Cumhurbaşkanı Vasıf Talıbov yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Vatandaşlarımız Türkiye’den veya İran’dan geldiklerinde oluşturduğumuz garantina bölgelerinde konaklamaktadırlar. Her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Hekimlerimiz nezaretinde test yapılmakta, gözlem altında tutulmaktadırlar. Özellikle Azerbaycan’da yaşayanlar bir an önce Azerbaycan’a gitmek istediklerinden böyle olumsuz davranışlar sergilemektedirler. Ancak devletimizin almış olduğu karar hem garantina altında ki vatandaşlarımızın sağlığı için ve hem de ailelerinin ve ülkemizin sağlığı için çok önemlidir. Eğer her ülkenin yaptığı gibi garantina bölgeleri oluşturmaz isek Koronavirüs hastalığı tüm halkımıza yayılır ve halkımız bundan büyük zarar görür. Halkımızın sağlığı için gece gündüz tüm hekimlerimiz çalışmakta, devletimiz çalışmaları takip etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in ve kıymetli eşleri Mihriban Aliyev’in başlattığı kampanya ya halkımız büyük destek vermektedir. Biz birlikte güçlüyüz ve birlikte bu hastalığın üstesinden geleceğiz. 65 yaş üstü yaşlılarımıza evinde bakılacak ihtiyaçları karşılanacaktır. Hastanelerde hasta ve ziyaretçiler için önlem alınacak, hastalık bulaşacak olan ve garantina altındaki  hastalarımız için özel alanlar oluşturulacak, ek laboratuvarlar kurulmuş ve hızlı testler yapılacaktır. Gümrüklerden giriş yapan vatandaşlarımız gümrükte muayene edilecektir.” Dedi.
 
Nahçivan halkı ve devleti el birliği ile gece gündüz demeden Koronavirüs ile mücadeleyi sürdürüyor. Şu ana kadar pozitif hasta kaydedilmemiş, ölüm vakası da bulunmamaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.