Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Çalışanlarının Yanında

Tarih : 2020-04-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Çalışanlarının Yanında

        Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden sağlık çalışanlarına ulaştırmak amacıyla "yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.
         Iğdır Valiliğinin talimatı ile Korona Virüsü salgını nedeniyle Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Iğdır Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 3D yazıcı ile siperlik maske üretimine başlandı.
     

     İlk gün üretilen 50 Adet siperlik Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen tarafından Iğdır Sağlık Müdürlüğe teslim edildi.
        Merkez İnönü İlkokulunun bir sınıfına kurulan 4 adet  3D yazıcı ile üretime devam ediyor.
      Iğdır  Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) müdür yardımcısı Yener İldokuz ve Bileşim Öğretmeni Çağrı Toktamışlı  , sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yüz siperlikli maske üretimi için proje hazırladı.Hazırlanan proje ile siperlik maske üretimi başladı.
    Iğdır  Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) müdür yardımcısı Yener İldokuz,”Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sayın valimizin talimatları ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile Bilim Sanat Merkezi'nde, siperlik maskeler üretiyoruz. Bu maskeleri il sağlık müdürlüğüne sağlık çalışanlarımıza dağıtmak üzere müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız bizim için değerlidir ., Alınacak her tedbir virüsten daha etkilidir”  Dedi.
İl Milli eğitim Müdürü Hakan Gönen’de yaptığı yazılı açıklamada“ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin ve dünyanın yaşadığı bu olumsuz günlerde, kötü günlerde sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla onların ihtiyacı olabilecek yüz siperlerini 3 boyutlu yazıcılarda ürettik. İl Sağlık Müdürlüğü’ne, sağlık çalışanlarımızın kullanması amacıyla 50 adet yüz siperi teslim ettik. Üretim devam edecek” görüşüne yer verdi.
                3 D yazıcılarında günlük 50 adet maske üretimi yapılıyor. Bir yazıcı 1 saatte  bir maske üretiyor. Sabah saat 0.6.00 da başlayan çalışma gece saat 24.00’te sona eriyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.