SAĞLIK EKİPLERİ SOKAĞA ÇIKANLARIN VE ESNAFIN ATEŞİNİ ÖLÇÜYOR

Tarih : 2020-04-06 / Kategori : Sağlık

SAĞLIK EKİPLERİ SOKAĞA ÇIKANLARIN VE ESNAFIN ATEŞİNİ ÖLÇÜYOR

             Iğdır'da İl sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı cadde ve sokaklarda vatandaşların ve esnafın ateşini ölçüyor.
     Iğdır’da  cadde ve sokaklara çıkan sağlık görevlileri, yoldan geçen vatandaşların ateşini ölçerek evde kal uyarısı yapıyor..
 

    Iğdır valisi Enver Ünlü’nün talimatıyla İl sağlık Müdür vekili Caner Tazegünün koordinesinde sağlıkçılar koronavirüs (Kovit-19) önlemleri çerçevesinde ateş ölçer cihazıyla vatandaşların ateşi ölçülüyor.
İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetler uzmanı Tamer Atlas ve sağlık müdürlüğü  başkan yardımcısı  Zekeriya Can 10 kişilik ekip, salgına karşı Iğdır İl  genelinde başlattığı tedbirler kapsamında  iş yerini açan esnaf ve dışarı çıkan vatandaşın aeşini ölçerek evde kal uyarısı yapıyor.
            Özel koruyucu kıyafetler giyen sağlık çalışanları, cadde ve sokaklarda vatandaşları durdurup, ateşlerini ölçerek kayıt altına alarak anket uygulaması yapıyor. Yapılan ankette bazı kronik hastalığı olan kişilere ulaşıldığı belirtildi.
            Tamer Atlas  ve ekipler, önemli bir gerekçesi olmadığı müddetçe dışarı çıkmamaları konusunda da uyardıkları vatandaşları, salgın konusunda bilgilendirip, broşür de dağıtıyor.Çalışmaların  il genelinde kapsamlı şekilde sürdürüleceği bildirildi.
            İl merkezindeki esnafları dükkân dükkân gezen sağlık görevlileri esnafların da ateşini ölçerek mesafe kuralları hakkında uyarılarda buluyor.
            2 hafta içinde yaklaşık 2500 kişinin ateşini ölçüp uyarıda bulunup anket yaptıklarını söyleyen Tamer Atlas,”,10 kişilik ekibimizle günlük olarak sokaklara ve caddelere düşerek yoldan geçen her vatandaşımızın esnafımızın ateşini ölçüyoruz. Ateş ölçer cihazında çıkan sonucu kendilerine iletiyoruz. Koronavirüs için vatandaşlarımıza gereken uyarıları yapıyoruz. Bu uygulamamız devam edecektir. Zorunlu olmadığı sürece vatandaşı dışarı çıkmamaları için uyarıyoruz." dedi.
           Her gün mutlaka iki üç kronik hasta tespit edilerek uzman doktorlar  gözetiminde 112 ekiple hastaneye götürülerek test ve tahlilleri yapılıyor.
            Esnaf ve vatandaşlarda uygulamadan memnun olduklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası