Nahçivan Devlet Televizyonunun başarısı

Tarih : 2020-05-07 / Kategori : Kültür & Sanat

Nahçivan Devlet Televizyonunun başarısı

Bulgaristan Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı'nın himayesi altında  Turizm Film Festivalleri Uluslararası Komitesinin (İnternational Committee of Tourism Film Festivals)  üyesi  olan  "Avrupanın Doğu Kıyısında"  isimli  16. Bulgaristan Uluslararası Turizm Film Festivali gerçekleştirildi.

Dünyanın dört bir yanından turistik yerleri sunan festivalin amacı, turizm ürünleri hakkında videoları geniş bir kitleye sunmak, kültürel ve tarihi miras reklamcılığına yatırımları stimule etmek, turizm şirketleri arasında ilgi yaratmak, profesyonel görsel-işitsel seyahat üretimini teşvik etmek, son derece etkili reklamcılık için bir ortam yaratmaktır.  Film festivalinde ülkeler, bölgeler, doğa, kültür, tarihi yerler ve müzeler, eğlence turları, gelenek ve ritüeller vb. konuları ele alan video görüntüler online olarak geniş kitle tarafından izlendi.

Azerbaycan’ın Bulgaristan'daki Büyükelçiliğinin girişimi ile Nahcivan Televizyonu tarafından hazırlanan "Azerbaycan'ın kalbidir Nahçivan" isimli belgesel filminin İngilizce  versiyonunun adaylığı Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Nahçivan Özerk Cumhuriyeti İdaresi tarafından festivalin organizatörlerine sunuldu. Film festivalinin jürisi tarafından sunulan filmler incelendi ve 3 Mayıs 2020'de  kazananlar belli oldu. Festivalin "Turizm mekanı" kategorisi üzre  "Röportaj veya belgesel" alt kategorisinde "Azerbaycan'ın kalbidir Nahçivan"  isimli belgesel filmi kazandı.

Belgesel filmi festivalin resmi web sitesinde ve YouTube kanalında yayınlandı.

Festivale katılım, özerk diyarın kültürü, tarihi, gelenekleri ve turizm potansiyelini teşvik etmenin yanı sıra, bölgenin zengin mirasının , potansiyelinin ve mevcut gelişiminin Avrupa mekanında tanıtımına da fırsat verdi.
Festivalde hem de doğa-ekoturizm, spor-macera ve turizm hizmetleri kategorilerinde kazananlar belirlendi.

Belirtmek gerekir ki, 2020'de Azerbaycanla yanı sıra Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Slovenya, Güney Afrika, Şili, Fransa, Avusturya, Norveç, Rusya, Portekiz, Endonezya, İspanya ve Japonya dahil  24 ülke  54 filmle bu festivale katıldı.

Aşağıdaki linklerden "Azerbaycan'ın kalbidir Nahçivan" belgesel filmini ile izleyebilirsiniz:

https://tourfilm-bg.com/en/awards/winners-2020
https://www.youtube.com/watch?v=pYvAZv_qJZA&feature=youtu.be

Sara AZİMOVA 
NAHÇİVAN

Foto Galeri
Nahçivan Devlet Televizyonunun başarısı Nahçivan Devlet Televizyonunun başarısı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası