Tarım’da Hiçbir Proje Geri Dönmeyecek

Tarih : 2020-05-08 / Kategori : Siyaset

Tarım’da Hiçbir Proje Geri Dönmeyecek

          Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz gazetemize yaptığı açıklamada, Tarım ve Hayvancılık konusunda yapılacak tüm projelerin Tarım Bakanlığı tarafından destekleneceğinin müjdesini verdi.

         Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan ve şehrin sorunlarının çözümü için görüşmeler gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ülkemizin kalkınması için Tarım ve Hayvancılık olmazsa olmaz bir gerçektir. Bu bağlamda Iğdır’a ayrıca bir özellik tanıyan Sayın Bakanımız Ekrem Pakdemirli’ye sizlerin aracılığı ile teşekkürlerimi sunuyorum. Ankara’da yaptığımız görüşmede Iğdır’ın Tarım ve Hayvancılıkla alakalı talep ve sorunlarını dile getirdiğimizde   gösterdikleri ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Bakanımız bizlere şu sözü vermiştir. ‘Iğdır IFAD destek programına alınmıştır. Tarım ve hayvancılıkta hazırlanacak tüm projeler kabul edilecek ve %75 hibe destek programından yararlanılacaktır. Iğdır ovası bizim özel ilgi gösterdiğimiz bir alandır. Burada Tarım ve Hayvancılık IFAD destek programı ile desteklenecektir. Ülke genelinde ise farklı destek programları ile desteklemeler yapılacak ve tarım döneminin zirvesini yaşayacaktır.’ Dediğini belirtti.”
               Tarım Bakanlığının ülke tarım ve hayvancılığını ciddi manada önemsediğini, destek paketleri ile tarım ve hayvancılığı zirveye taşıyarak kendi kendine yeten bir ülke olmaktan ziyade ihracat yapan bir ülke konumuna getireceklerini belirten Bakan Pakdemirli, Iğdır Tarım ve Hayvancılığının kalkınması için IFAD’ın yatırıp program takvimini bir an önce açıklaması merakla beklenilmektedir.
              Kiralama yöntemiyle Mera Islah çalışması yapan çiftçilerimize de destek verilmesi ve bu bağlamda Çiftçiye Elektrik, Mazot, gübre, tohum destekleri de verilmesi gerekmektedir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.