ÇİFTÇİMİZİN ÜRÜNÜ ELİNDE KALMASIN

Tarih : 2020-05-11 / Kategori : Gündem

ÇİFTÇİMİZİN ÜRÜNÜ ELİNDE KALMASIN

Koronavirüs öncesi ekonomimiz zaten iyi değildi, birde üzerine virüs belası gelince işler iyiden iyiye kötüleşti ve altından kalkılamayacak sonuçların doğmasına sebep oldu. 

Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde çiftçimizin ürününün tarlada çürümeye terk edilmemesi için şimdiden önlem almalı, bir an önce Tüccarların,  tarım çalışanlarının şehirlerarası dolaşımının sağlanması için özel izinlerin kolay bir şekilde verilmesi gerekmektedir. 

Konuyla alakalı görüşlerine başvurduğunuz Odalar Birliği Başkanı Özer Ertekin yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Kononavirüs salgını sebebiyle esnafımız, üreticimiz, çiftçimiz çok zor günler geçirmektedirler. Virüs sebebiyle tüccarlar, meyve sebze alıcıları Iğdır’a gelmeseler Iğdır’da ciddi manada bir yıkım olur. Hükümet, yetkililer ve özelliklede Tarım Bakanlığı konuyla alakalı acil bir uygulama başlatmalı ve tüccarların, meyve sebze alıcılarının,  araçları ile birlikte gelmesine kolaylık sağlanmalı ve mevsimlik işçilerin şehirlerarası dolaşımına olanak sağlanmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda terör sebebiyle Van yolu Tendürek kapandığı için çiftçimizin birçok ürünü alıcı olmadığı için çöpe dökülmüştü. Şimdi de virüsten ötürü şehir giriş çıkışları kapatılacak olursa, özellikle büyük şehirlerde ki alıcıların çıkışlarına izin verilmeyecek olursa Iğdır meyve ve sebzesi büyük zarar görür. Yaklaşım 1 ay sonra kaysı hasadı başlayacaktır. Zaman kaybetmeden yetkililerin konuyu dikkate alması gerekmektedir.” Dedi. 

Kaysı hasadı bir ay sonra başlayacak, binlerce alile ümidini kaysıya bağlamış durumda. Hakeza meyve ve sebze de Iğdır için önemli bir gelir kaynağı. Ancak yıllardır kooperatif siz ve sahipsiz olduklarından çok büyük paralar kazanıyorlar denilmez. Ama yine de köylümüzün, çiftçimizin tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 
Bu kötü bir dönemde tarım ve hayvancılığın korona engeline takılmamasını temenni ediyorum. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.