Iğdır Üniversitesi Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

Tarih : 2020-05-12 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

         Iğdır Üniversitesi yoğun çalışmalar sonucunda çok kısa süre zarfında sıfır atık yönetim sistemini oluşturarak sıfır atık belgesini almaya hak kazandı.
 

Iğdır Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde düzenlenen belge takdim törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sefa Altıkat katıldı.
Iğdır Üniversitesi adına düzenlenen belgeyi Rektör Alma’ya takdim eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muhammet Bektaş, yaptığı konuşmasında Iğdır Üniversitesini çevreye olan sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı tebrik ederek, Üniversitenin mevcut çevre yönetim sisteminin çok iyi düzeyde olduğunu belirtti.
Rektör Alma ise, yaptığı konuşmasında Iğdır Üniversitesi olarak vizyonumuzun sürdürülebilir çevre ve yeşil kampüs olduğunu belirterek bu amaç doğrultusunda yapılmakta olan faaliyetler hakkında bilgi verdi.
1 yıl içinde toplam 5000 kg kâğıt geri dönüşüme kazandırıldı
Öte yandan; Üniversitemiz bünyesinde kurulan kağıt presleme ünitesinde bir yıl içinde toplam 5000 kg atık kağıt 50 kg’lık balyalar halinde preslenerek geri dönüşüme kazandırıldı.
Bu sayede;
85 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı,
140 m3 su tasarrufu sağlandı,
12.5 m3 depolama alanı kazanıldı,
20.500 kWh enerji tasarrufu sağlandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.