IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN GÖNEN,”LGS "SINAVI İÇİN HAZIRIZ

Tarih : 2020-05-19 / Kategori : Eğitim

IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN GÖNEN,”LGS

                Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan "LGS "merkezi sınavın nasıl gerçekleştirileceğiyle ilgili açıklama yaptı.
       

 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, “20 Haziran’da yapılacak olan "LGS" sınavına müdürlük olarak hazırız okullarımız hazırlandı. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsunlar.Öğrencilerimizin sağlığı bizim için önemlidir. Öğrencilerimizin sağlığı için Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı kararlar doğrultusunda, Valiliğimiz öncülüğünde ilimizde her türlü tedbirleri alarak "LGS "sınavını gerçekleştireceğiz. Anne ve babalarımızın içleri ferah olsun; öğrencilerimizi, kendi okullarında ve önceden dezenfekte edilmiş sınıflarda sınava alacağız; sınıflarda el dezenfektanı bulunduracağız. Öğrencilerimizin her birine maske dağıtacağız ve sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Bu süreçte öğrencilerimiz, Bakanlığımızın yayınladığı örnek soru paketlerinden faydalanarak sınavlarına en güzel şekilde hazırlansınlar.  Sınava girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.Sağlıklı rahat bir ortamda sınav gerçekleşecektir.” dedi.
            Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açılamada, Milli Eğitim Bakanlığınca" LGS "merkezi sınavında uygulanması planlanan tedbirler şöyle sıralandı;     Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında; öğrencilerimizin sınav binalarına kolay ulaşılabilmeleri için bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir.   Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.    Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır.     Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.     Okulda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir. Ayrıca her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır. Sınava gelen öğrencilere, ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacaktır.  Öğrencilerimiz geçerli kimlik belgelerini sınavdan  en geç 1 gün önce velileri ile birlikte kontrol ederek hazır bulundurmalılar.    Geçerlik kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği süreçten dolayı yapamamaları göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.    Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09.00’da kendi okulunuzda hazır bulunmanız gerekmektedir.   Öğrenciler, önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacaktır.  Tüm okullarımızda Rehber öğretmenlerimiz korona virüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.   Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır.     İkinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınacaktır.     Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir.   Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine teslim edilecektir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.