İTİRAZ EDİYORUZ!

Tarih : 2020-05-21 / Kategori : Genel Haber

İTİRAZ EDİYORUZ!

           Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgelerinde yaratılan sözde devlet, dünyanın “Pandemi” ile uğraştığı bu zamanda, "cumhurbaşkanlığı seçimleri" düzenleyerek, daha sonra 21 Mayıs'ta Şuşa'daki yemin töreni yapmağa hazırlanarak, uluslararası hukuk, barış ve istikrar için bir tehdit oluşturmaktadır ve bu Azerbaycan'a karşı bir provokasyondur.
 

Karabağ Azerbaycan’dır! Bazı devletler ve uluslararası örgütler Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti denilen sözde devletteki seçimleri tanımadıklarını söyleyerek “seçim” şovunu kınadılar. Avrupa Birliği, AGİT, NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Katılmama Harekâtı, Türk Konseyi, GUAM, Avrupa Parlamentosu, TURKPA, yetkili medya ve önde gelen bireyler de dâhil olmak üzere dünya çapında birçok ülke bu "seçim" i sabotaj olarak nitelendirdi. Onlar Kafkasya'da barış ve istikrara yönelik sorumsuz siyasi adımı, sorunun barışçıl yollardan çözülmesinin önünde ciddi bir engel ve uluslararası hukuka bir tehdit olarak nitelendirerek, bu "seçimleri" ve sonuçlarını yasadışı ilan ettiler. Sadece Ermeni liderliği, çakma rejimler ve Ermeni lobisin tarafından desteklenen, başka hiç bir uluslararası örgüt veya ülke tarafından tanınmayan sözde rejim tarafından düzenlenen “seçimler” uluslararası hukuka aykırıdır.
Aynı zamanda, Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin müzakereleri kötü etkileyen bu adım, diğer tarafın gerçek niyetini bir kez daha ortaya koyuyor ve sorunu çözmeği amaçlamıyor. Yasadışı bir parlamento tarafından hileli seçim yapılması Ermenistan'ın barış görüşmelerinde uluslararası toplumu kandırmaya çalıştığını kanıtlıyor. Bu nedenle dünya güçleri ve uluslararası örgütler Ermenistan’ı uluslararası hukuk normlarına uymaya zorlayarak daha ciddi baskı ve yaptırımlar uygulamalıdır.
Biz Azerbaycan'ın uluslararası hukuk tarafından tanınan toprak bütünlüğüne aykırı olarak geçirilmiş sahte cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yemin törenlerini kabul etmiyoruz. Gürcistan'da yaşayan Azerbaycanlılar, işgalci Azerbaycan topraklarında, bunu özellikle Hocalı faciasında sivilleri öldüren bölücü rejimin ve Ermenistan'ın suç faaliyetlerinin devamı olarak kabul ediyor ve bu kışkırtıcı eylemleri şiddetle kınıyoruz.
Bölücü rejimin sahte cumhurbaşkanının yemin törenine izin verilmemesini ve Ermenistan'ın bu suç eylemine verdiği desteği durdurmak için derhal müdahale edilmesini istiyoruz.

Ziya Zakir ACAR
Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini 
Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.