BAYRAM MÜJDESİ

Tarih : 2020-05-24 / Kategori : Gündem

BAYRAM MÜJDESİ

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Enver Ünlü, Iğdır’ın kaderini değiştirecek müjdeyi bayram günü açıkladı. 
 

Iğdır’ın temel sorunları arasında yer alan 7 önemli projenin müjdesini veren Iğdır Valisi Enver Ünlü, projeyi görsellerle anlatarak şöyle dedi: 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM,  Cumhuriyet Caddesi ile Av. İbrahim Bozyel Caddeleri arasında kalan 9000 m²lik alanda kent estetiği dikkate alınarak kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılacaktır. 

ARAÇ TEMİNİ, Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız Sayın Murat Kurum, ihtiyaç duyduğumuz 1 adet vinçli çöp aracı, 1 adet sıkıştırmalı çöp aracı, 1 adet vidanjör ve 1 adet yol süpürme aracının temini için talimat verdi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI, SGK binasının yan tarafında bulunan alanda kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için yeni bir hükümet konağı yapılacak. 

ALT YAPI PROJESİ, Şehrimizin tüm alt yapı sorunlarının çözümü için (içme suyu, kanalizasyon, atık su tesisi vb.) İller Bankası'na gerekli çalışmalara hemen başlanması talimatı verildi. 

YEŞİL KUŞAK PROJESİ, Millet Bahçesi'nden başlayarak Melekli Beldesi'ne kadar devam edecek olan Yeşil Kuşak-1 projesine 1.000.000.00 TL başlangıç ödeneği hibe edilecek ve proje danışmanlık hizmetleri desteği verilecek. 

MİLLET BAHÇESİ, Hakveyis göletinin bulunduğu alanda, 90.000 m²lik alan üzerine Millet Bahçesi yapılması talimatı TOKİ’ye verildi. Millet Bahçesinin TOKİ tarafından 15 Haziran’da ihalesi yapılacak. 

DİLUCU ŞEHİTLERİ ANIT PARKI, Her zaman özlemle andığımız, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimize duyduğumuz minnet ve şükran nişanesi olarak, eski cezaevi yerine 5500 m² alanda Dilucu Şehitleri Anıt Parkı’nın yapılması talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız Sayın Murat Kurum tarafından İller Bankası'na verilmiştir.

IĞDIR KENT MEYDANI PROJESİ, Iğdır Kent Meydanı Projesi yapılacak, Belediye ve Polis Merkezi Amirliği binaları kaldırılarak şehrin estetiğine uygun Haydar Aliyev Parkı'nın yapım çalışmalarına başlanılacak

Birbirinden güzel ve Iğdır açısından hayati öneme sahip olan bu projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi hiç şüphesiz Iğdır'ı bambaşka bir şehir yapacaktır. 

Bu devasa yatırımları hükümetin desteği olmaksızın yapmak mümkün değildir. Temennimiz odur ki, belirtilen projeler tez zamanda ihale edilsin ve bir an önce yapılsın. Hem şehrimiz güzelleşsin hem de gelecek olan yatırımların sağlayacağı ekonomik girdiler şehrimizin ticari anlamda kalkınmasına katkıda bulunsun.

 

Foto Galeri
BAYRAM MÜJDESİ BAYRAM MÜJDESİ BAYRAM MÜJDESİ BAYRAM MÜJDESİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası