1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ

Tarih : 2020-06-03 / Kategori : Genel Haber

1 HAZİRAN  DÜNYA SÜT GÜNÜ

          Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü" ülkemizde 1991 yılında kabul edilerek kutlanmaya başlandı.

             Dünya Süt günü; İnsanlığın ve birçok canlının doğumdan hemen sonra ilk tükettiği ve en önemli besinlerden biri olan sütün önemini vurgulamak, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlatmak amacıyla kutlanmaktadır. Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirerek tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 1 Haziran tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.
             İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU “1 Haziran Dünya Süt Günü” sebebi ile yayınladığı mesajında; “İlimizde sütçülüğü geliştirmek ve kaliteli süt elde ederek vatandaşlarımızın sağlıklı süt tüketmelerini sağlamak amacı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak süt üreticilerimizi, süt işleme tesislerimizi sürekli olarak ziyaret ederek sorunlarına ortak olmaya çalışmaktayız. Kurum olarak desteklerimizi her daim sürdürmekteyiz. Hazır ve zararlı içeceklerdense, sağlıklı yaşamın kilit besinlerinden biri olan süt ve süt ürünlerini tüketmek özellikle büyüme çağındaki çocuklarımız için vazgeçilmez bir besindir. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmemize katkı sağlayan bütün süt üreticilerimizin, süt işleyen işletmecilerimizin 1 Haziran Dünya Süt Gününü kutluyorum” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası