VALİ’NİN DİKKATİ SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Tarih : 2020-06-14 / Kategori : Gündem

VALİ’NİN  DİKKATİ  SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Iğdır Belediyesine Başkan V. olarak atanan Iğdır Valisi Enver Ünlü, belediyede yaptığı inceleme neticesinde  gördüğü çelik kasayı açtırmasıyla ortaya çıkan 300  bin TL. ile başlayan soruşturma neticesinde 5 kişi tutuklandı.

 Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Iğdır Belediyesinde yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tutuklu  belediye başkanı Yaşar Akkuş ‘un da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden  5’i   tutuklandı.

Dün  Iğdır Adliyesine getirilen sanıklar çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede savcıya ifade verdiler. Savcılık  14 kişinin tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk etti. Mahkeme  5 kişiyi ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek ve almaktan içlerinde dezenfektan malzemesi  veren  işletme sahibi A.D ve  ihale komisyonunda olan 4 kişi tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Edinilen bilgiye göre, Iğdır Valisi/Belediye başkan Vekili  Enver Ünlü’nün Iğdır belediyesinde gerçekleştirdiği denetimler sırasında belediyede bulunan bir çelik kasası içerisinde belediyede herhangi bir kaydı bulunmayan 300 bin TL ile ilgili olarak Iğdır Cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma açılmış, yürütülen soruşturma kapsamında Iğdır  belediyesinde görev yapan ve  aralarında  müdürlerinde bulunduğu 12’si personel  ve iki  iş adamı olmak üzere 14 kişi gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı.

Belediye binasında ele geçirilen ve belediyede herhangi bir kaydı bulunmayan paranın rüşvet parası olduğu ve ihaleye fesat karıştırıldığı, ihaleyi alan firma sahibi A.D’nin de tutuklandığı öğrenildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.