Ziraat Fakültesi Projesi İçin DAP’la Protokol İmzalandı

Tarih : 2020-06-22 / Kategori : Eğitim

Ziraat Fakültesi Projesi İçin DAP’la Protokol İmzalandı

    Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerinin yürüteceği “Mor Karaman Koyunlarında Yavru Veriminin Artırılması” projesi için Iğdır Üniversitesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi arasında protokol imzalandı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir tarafından imzalan protokolle, Iğdır Üniversitesi öğretim üyelerinin yürüteceği proje için 155.000 TL’lik bütçe sağlanmış oldu. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal ve projenin yürütücülerinden Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Atalay da hazır bulundu.
Hayvancılık için bilimsel altyapı kurmak hedefleniyor
Zootekni Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Atalay ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kaya koordinasyonunda Zootekni Bölümü öğretim üyelerinin yürüteceği projeyle; Iğdır bölgesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine mesleki ve teknik eğitim verilmesi, Üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenlerine hayvancılık üzerine bilimsel çalışma olanağı hazırlanması amaçlanıyor.
Proje kapsamında, ayrıca; teknolojik donanıma sahip bir küçükbaş hayvancılık ünitesi ile birlikte “Hayvansal Üretim, Araştırma ve Eğitim Merkezi” de Üniversitemize kazandırılacak ve mevcut araştırma geliştirme ve uygulama alt yapısının daha iyi hale gelmesi sağlanacak. Projenin masrafları, DAP İdaresi tarafından karşılanacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.