KİTAP DOSTU DOKTOR AMCA KİTAP DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR.

Tarih : 2020-06-22 / Kategori : Eğitim

KİTAP DOSTU DOKTOR AMCA KİTAP DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR.

                Iğdır’da  Aile Hekimliği yapan Dr. Mehmet Kum, boş zamanlarını hayırlı işlere ayırarak neredeyse cehalete savaş acarcasına çocuklara ve öğrencilere okumaları için kitaplar dağıtarak geçiriyor.

               Doktor Mehmet Kum’un, bu örnek davranışını gören hayırsever vatandaşlarda dünyada yapılması gereken en hayırlı işin insanlığın okuması gerektiği düşüncesiyle kendisine destek olmaktalar. Gerek Iğdır içinden ve gerekse Iğdır dışındaki diğer illerden hayırsever vatandaşlar, elde ettikleri kitapları Kitap Dostu Doktor Mehmet Kum’a göndererek çocukların okumasını sağlamaktadırlar.
                Yıllardan beridir gerek kendi aile hekimliğine gelen çocuklara ve gerekse okullara giderek on binleri aşkın kitapları dağıtan Doktor Mehmet Kum’u çocuklar artık doktor olmasından çocuk kitap dağıtan amca olarak tanımaktadırlar.
                 Bu Pandemi sürecinde de boş durmayan Dr. Mehmet  Kum, köylere giderek kitap, kitaplık dağıtırken Suriye’den göç edip Iğdır’ın Akyumak köyüne gelip yerleşen Türkmen bir ailenin çocuğuna da bisiklet hediye ederek sevindirdi. Bisikleti alan 10 yaşında ki Süleyman Silo ,”Bisikletim yoktu. Sağ olsun Doktor amca bana getirdi. Çok mutlu oldum.”dedi.
             Anne Zekiye  Silo’da” Biz Suriye’ den savaştan kaçıp gelen aileyiz. Akyumak köyüne yerleştik. Oğlumun bisikleti yoktu sağ olsun Doktor bisiklet aldı getirdi. Çok sevindi.”şeklinde konuştu.
            Aile hekimliğine gelen çocukları muayene ettikten sonra onlara okumaları için kitaplar hediyen eden Doktor Mehmet Kum’un bu haraketi herkes tarafından taktirle karşılanıyor.
         Muayene olmaya gelen hastalara çocuklarına götürmesi için kitap veren Dr.Kum’a, teşekkür eden hastalar,”Doktor beye çok sağ olsun her zaman her gelişimizde kitap veriyor. Cehaleti yenmek lazım kendisine teşekkür ediyoruz “dediler.
              Dr. Mehmet  Kum,” Bilginin en büyük güç olduğunu ve okumanın sayısız kazanımlarını düşününce, bölgemizde özellikle
Varoşlarda çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, sevgiyi pekiştirmek düşüncesiyle aile hekimliğine başladığımdan beri muayenehanemde çocuklara yaşlarına uygun kitaplar hediye ediyorum. Iğdır’ın tüm köy okullarına, merkezin varoşlarındaki okullara kitap hediye etmeye devam Ediyorum. Ev ziyaretlerimde çocuklarımıza kitap veriyorum. Arabamın arkasına bıraktığım kitapları, mahalle aralarında çocuklara dağıtıyorum. Bir süre sonra verdiğim kitapları saklayamadıklarına şahit oldum. Şimdi ise her eve bir kitaplık çalışması başlattım. 30 eve kitaplık aldım. Hedefim önce 1000 adet kitaplık. Sonra  üzerine koyarak devam etmek.
Ayrıca, özellikle varoşlardaki çocuklara oyuncak, bot, mont, bere, kazak gibi giysiler, okul kırtasiyesi ve gıda desteğimiz de devam ediyor. Tabii ki bu çalışmalarımda dostların büyük katkısı var. Zaman zaman kardelenlerimizin özel isteklerini de yerine getiriyoruz. Bu hafta iki bisiklet ve bir ders çalışma masası aldık.”dedi.
              Aile hekimliğine gelen büyük ve küçüklerimize elimizden geldiğince kitap dağıtmaya çalışıyorum diyen Doktor Kum şu sözlere yer verdi; “ Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. 
Onların eğitimlerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak beni mutlu ediyor. Ailelerle birlikte çocuklarımızda kitap okursa daha çok okuma alışkınlığı edinir diye küçüklerimiz ile birlikte ailelere de kitap hediye ediyorum. 
               15 yıldır gönüllü olarak kitap dağıtıyorum, bu zamana kadarda 50 bin kitap dağıttım ve bu güzel projede dostlarımda beni yalnız bırakmadı. Eski Emniyet Müdürümüz Yüksel Babal basta olmak üzere katkı sunan dostlarıma teşekkür ediyorum. Tek amacımız çocuklarımızın daha çok okuması ve okuma alışkınlığını kazanmasıdır” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. Elif Taşdemir 2020-06-23 15:33:41

    Merhabalar ben kpss calısıyorum resım iş öğretmenliği 3.sınıfım calısacagım kitabım yok çok pahalı alamıyorum sızden soru bankası kitaplarını ıstıyorum lutfen yardım edin

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.