1700 kg. 27 Bin TL.’lik İhracat Geri Çevrildi

Tarih : 2020-06-22 / Kategori : Gündem

1700 kg. 27 Bin TL.’lik İhracat Geri Çevrildi

Iğdır Dilucu Gümrüğünden Nahcivan’a ihracat yapmakta olan bir firmanın kamyona yüklediği 1700 kg. ağırlığında ve maddi değeri 27 bin TL. olan ihracatının geri çevirdikleri öğrenildi.

Dilucu Gümrük Müdürlüğünde hayali ihracatın önünü kesmek için alınan önlemlerin, gerçek ihracatçıyı da etkilediği görüldü.

Iğdır’da faaliyet gösteren ihracatçı İsmail Gürel’e ait ihraç ürünleri bu gün tonaj eksikliği gerekçe gösterilerek Gümrük Müdürlüğü tarafından geri çevrildi.

İhracatçı bir firmanın Nahçivan’a gönderdiği çeşitli ihtiyaç malzemeleri maddi değeri 27.000 TL olmasına rağmen, 10 tondan az olduğu gerekçesiyle ihracat yapmasına izin verilmedi.

Ülkemizin ekonomik anlamda zor günler geçirdiği bu günlerde, ihraç ürünlerinin çeşitli engellere takılmaması gerekirken, 27 bir tl.’lik bir ihracatı az bulup geri çevirmek doğru değildir.

Iğdır Valisi Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim’in konuyu inceletmesini ve varsa bir sorunun giderilerek ihracatımızın sekteye uğratmayacak şekilde çözüme kavuşturulmasını temenni ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.