AZERBAYCANLI KAHRAMAN TAŞBURUN BELDESİNDE ANIT MEZAR YAPTIRILDI

Tarih : 2008-12-05 / Kategori : Genel Haber

    1918-1920 Yılları arasında Azerbaycan da özellikle  Vedibasar şehrinde Ermeni ve Ruslara karşı kahramanca savaşan daha sonrada Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesine gelip yerleşen Kerbelayı İsmail Çimen için bir anıt mezar yaptırıldı.
 

    Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun, girişimleri ile bir iş adamı tarafından yaptırılan Anıt mezar, resmi izin alınamadığı için ziyaret amaçlı tören düzenlenerek gezildi.
      Taşburun beldesin de düzenlenen törende konuşan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, "Kerbelayı İsmail Çimen Azerbaycan'da Ermenilere karşı kahramanca savaşmış mert  bir yiğit insandı. Daha sonra Sovyet devleti kurulunca bunu kabullenmiyerek Türkiye'ye göç etmiş burada yaşamıştır. Bugün Azerbaycan da onun kahramanlığı konuşulmaktadır. Bugün Ermeniler Azerbaycan da topraklarımızı işgal etmiştir. Türk topraklarında gözü var. Dünyaya Türkler soykırım yaptı yalanlarını kabullendirmeye çalışıyor. Türkiye'yi soykırımla itham diyor. Bizler bu işleri barış yolu ile halletmeye çalışıyoruz. Fakat topraklarımızın harp yolu ile azat etme hakkını da saklı tutuyoruz. Ermeniler bunu unutmasın." dedi.
            Iğdır  Belediye Başkanı Nurettin Aras'ta, "Bugün Türk dünyasının lideri İlham Aliyev'dir. Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe kapılar açılamaz. Erivan da topraklarımız var onları hukuk yolu ile alacağız" şeklinde konuştu.
            Azerbaycan milletvekili Nizami Huduyev'de “Türkiye'de bulunmaktan mutluyum. Dünyada 250 milyon Türk var. Ermeni 2-3 milyon nüfusu ile kan döküyor toprak işgal diyor. Ermeniler korkak bir millettir. Rusların gücü ve eli ile bu kanları dökmüşlerdir. Ermeninin ne iyisi nede kötüsü olur, Ermeni Ermenidir. Onunla ancak işgal ettiği topraklardan çekildiğinde ve iddialarından vaz geçtiğinde oturulup sohbet edilir." dedi.
            Taşburun beldesi Belediye Başkanı Rıza Kumtep de "Buradan Ermenilere sesleniyorum çekin kanlı ellerinizi işgal ettiğiniz topraklardan ayranımız kabartmayın yoksa ne yapacağımızı bilirsiniz" şeklinde konuştu.
            Daha sonra konuşan Azerbaycan'dan gelen misafirler Kerbelayı İsmail Çimen'in Ermeni ve Ruslara karşı verdiği kahramanca mücadeleyi anlattılar.
            Anıt ziyaretine Azerbaycan milletvekillileri Niami Hudayev, Rüstem Halilov, Nahcıvan Gümrük Müdürü Muhammet Seyitov ve Azerbaycan’dan gelen televizyoncular gazeteciler ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldılar. Bu arada Kerbelayı İsmail Çimen'in kızı Misri Çimen akrabaları ile hasret giderdi.
    Ziyaretin ardından İş adamı Kumtepeler unun sahibi Mecit Kumtepe  tarafından misafirlere yemek verildi.
    Azerbaycan ve Nahcıvan’dan gelen heyet aynı gün geri döndü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.