IĞDIR DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN PROJE OKUL SAYISI ARTTI

Tarih : 2020-06-24 / Kategori : Eğitim

IĞDIR DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN PROJE OKUL SAYISI ARTTI

    Iğdır da 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 3 okul daha LGS puanına göre öğrencilerin tercih yapacağı okula dönüştü.
              Konuyla ilgili açıklama yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan GÖNEN , “Göreve geldiğimiz günden beri Iğdır da eğitimin kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız girişimler neticesinde Milli Eğitim Vakfı Anadolu Lisesini sınavla öğrenci alan proje okuluna dönüştürerek 204 öğrencilik kontenjan açılmasını sağladık. Ayrıca Aras Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile Iğdır Mesleki Ve Teknik Anadolu liselerinde de yeni bölümler proje okulu kapsamına alınarak bu okullarımıza da toplam 120 öğrencilik kontenjanın açılması sağlanmıştır.

            İlimizde sınavla öğrenci alan okullarımızdan Haydar Aliyev Fen Lisesi daha önceki kontenjanı olan 120 öğrenci alımı korunmuş, Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesinin kontenjanı 150, Şehit Emin Güner Anadolu İmam Hatip Lisesinin ise 120 öğrencilik kontenjanı bulunmaktadır.
           İlimiz geneli proje okullarına alınacak sınavlı öğrenci kontenjanımız geçen yıl 390 iken bu yıl 324 kontenjan artarak toplamda 714 yükselmiş olup geçen yıla göre yaklaşık %.83 oranında artış sağlanmıştır”dedi.
                 Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan GÖNEN .”Hedefimiz Iğdır da çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Sınavla öğrenci alan okul sayımızı gelecek yıl da artırmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.