IĞDIR KAYISISI MECLİSTE

Tarih : 2020-07-01 / Kategori : Gündem

IĞDIR KAYISISI MECLİSTE

Her derde deva, eşi benzeri olmayan, tadı dünyada tek olan Iğdır’ın Şalak Kayısısının  hasadı başladı.

Iğdır’ın Şakal Kaysısı geçtiğimiz hafta toplanmaya başladı. Iğdır’da konuşlanan firmalar toplanan kayısıları ülkemizin çeşitli şehirlerine ve birçok ülkeye ihracat ediyorlar.

Bu yıl Kayısı rekoltesi biraz düşük, ama tadına doyulmayan Iğdır Kayısısına talep oldukça fazla. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri de Kayısı hasadının başlamasıyla birlikte talepte bulundular. Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım özel kasalarla getirttiği kayısıları Türkiye Büyük Millet Meclisinde dağıtarak Iğdır’ın reklamını yaptı.

Meclis’de bulunan Milletvekilleri, gurup başkanları, çalışanlar Iğdır Kayısı’sını bir kez daha tattıktan sonra Iğdır’a teşekkürlerini ilettiler.

Ülkemizin kalkınma hamlesinin Tarım ve Hayvancılıktan başlayacağını belirten Milletvekili Şamil Ayrım, Tarım Bakanımızı Iğdır’a davet ettim. Tarım ve Hayvancılıkta kalkınma startının Iğdır’dan verileceğini sözlerine ekleyerek şöyle dedi: “Devlet Üretme Çiftliği ülkemizin önemli tarım arazilerinden ve işletmelerinden birisidir. Sayın Bakanımız Iğdır’a geldiklerinde Ülkemiz ve Iğdır tarımının kalkınması içi startı Iğdır’dan vereceklerdir. Tarım destekleri artırılacak, teşviklerden çiftçimizin yararlanması için çalışmalar başlatacağız.” Dedi.

Foto Galeri
IĞDIR KAYISISI MECLİSTE IĞDIR KAYISISI MECLİSTE IĞDIR KAYISISI MECLİSTE IĞDIR KAYISISI MECLİSTE

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.