Virüs Mağduru Azerbaycanlılar Ülkelerine Gönderiliyor

Tarih : 2020-07-02 / Kategori : Haberler

Virüs Mağduru Azerbaycanlılar Ülkelerine Gönderiliyor

Korona Virüs salgınının çıkması ve sınır kapılarının kapanması sebebiyle Türkiye’de kalan Azerbaycan Vatandaşları Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun girişimleri ile Iğdır’da toplanarak Dilucu kapısından Azerbaycan’a gönderiliyorlar. 

Kovit 19 salgın hastalığı sebebiyle sınır kapılarının kapatılması ve yaklaşık 4 aydır gümrüklerden yolcu girişlerinin yasaklanması sebebiyle Türkiye’de kalan Azerbaycan Vatandaşları, Kars Başkonsolosluğuna müracaat ederek Azerbaycan’a geçiş sağladılar.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyve konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dünya çapında tüm insanlığı etkisi altına alan Kovit-19 pandemiyası sebebiyle her ülke virüsün yayılmaması için kendine göre bir takım önlemler almış ve sınır kapıları kapatılmıştır. Sınır kapılarının kapatılması sebebiyle Türkiye’de kalan Vatandaşlarımız konsolosluğumuza müracaat ettikleri andan itibaren kendileri ile ilgilenilmiş Azerbaycan Dışişleri ile yapılan görüşme neticesinde ilk parti 24 kişi, daha sonar 40 kişi ve şimdi de 40 kişi Nahcivan sınır kapısından Nahçivan’a gönderilmiştir. Nahçivan’a giden Azerbaycan vatandaşları Nahçivan’lı ise kendi evlerinde, Azerbaycan’lı ise Nahçivan’da belirlenin konforlu garantine bölgelerinde bekletildikten sonra evlerine gönderilmektedirler.” Dedi. 

Koronavirüs  salgını sebebiyle Türkiye’nin gösterdiği başarının aynısını Azerbaycan ve Nahçivan’da göstermiştir. Virüs’ün yarattığı tehlikeyi bertaraf etmek ve insanlarının sağlığını korumak için hiçbir şeyden kaçınmayan ve seferber olan Azerbaycan ve Nahçivan’ın uygulamış olduğu kuralın herkes için geçerli olduğu bilinmekte ve görülmektedir. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.