Dev İhaleye Sayılı Gün Kaldı

Tarih : 2020-07-04 / Kategori : Gündem

Dev İhaleye Sayılı Gün Kaldı

Iğdır tarihinde ilk defa böylesine büyük bir ihale yapılacak, 5 adet arsanın satış bedeli yaklaşık 110 milyon.  

21-07-2020 Salı günü Iğdır tarihinde ilk defa böylesine devasa bir ihale yapılacak ve bu ihalede 5 arsa satışa sunulacak ve bir günde iki ayrı kurum iki ihale yaparak satışı gerçekleştirecek.

Aldığımız bilgilere göre İl Özel İdaresine ait 2 parsel 3.117 M2 arsalar 21-07-2020 tarihinde öğleden önce ihale edilecektir. Arsanın birisi İl Özel İdaresinin bulunduğu yer, diğeri çaprazında bulunan eski MİT binası olarak bilinen ve şu anda merkez Polis Karakolunun geçici olarak kullandığı alındır. Açık artırma ile satılacak olan bu arsaların satışa çıkış fiyatı yaklaşık 59 Milyon TL. Artı KDV’dir. Alıcılar arasında rekabet oluşursa bu fiyat açık artırma kuralına göre artırılacaktır. Arsaları alan kişi bu arsalar karşılığında SGK il müdürlüğü yanında bulunan arsada bir hükümet konağı yapacak ve bu konak maliyeti düştükten sonra geri kalan para Özel İdare hesabına yatırılacaktır. Ayrıca Özel İdareye ait olan arsaları satın alan kişi arsaları 15 ay sonra teslim alacaktır.

İkinci ihale aynı gün öğleden sonra yapılacaktır. 3 adet arsanın satışını Çevre Şehircilik Mille Emlak Müdürlüğü gerçekleştirecektir.  3.196 parsel arsanın satış bedeli 40 Milyor TL.’dir.  KDV’den muaftır.  Bu arsalar Eski Tapu’nun yeri, Migros’un karşısında ki boş alan ve ikinci Noterin karşısında ki Tarım Müdürlüğünün arsası.

Bu arsaların satışı için belirlenen 40 Milyon TL. Muammen bedel açık artırma ile yükselebilecektir.

Tüm arsaların satışı için Iğdır’da yayın yapan iki yerel gazetede, bir ulusal gazetede ve resmi gazetede ilan edilecek, kurumların panosunda ve resmi sitelerinde duyurulacaktır.

Iğdır tarihinde görülmemiş bir ihale yapılacak desek yeridir. Bu güne kadar en büyük satışı Defterdarlık yapmış ve açık artırma ile Telekom karşısında ki 793 m2 arsa yaklaşık 10 Milyon küsür’e satılmıştır.

İhaleye çıkan 5 arsa için yaklaşık 110 milyon muammen bedelin açık artırma ile ne kadar yükseleceği, ihaleye iştirak olup olmayacağı merakla beklenilmektedir.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.