Azerbaycanlı kanser hastası yardım bekliyor

Tarih : 2020-07-06 / Kategori : Sağlık

Azerbaycanlı kanser hastası yardım bekliyor

   20 Yıldır Iğdır’da kapıcılık yapan 61 yaşındaki  Hamlet Hüseyinov  Kanser hastalığına yakalandı.
                 Hamlet Hüseyinov  ve eşi   Keklik Hüseyinova (56), geçimlerini kapıcılık ve ev temizliği ile geçindiriyor.
             

  Kanser hastalığına yakalanan Hamlet Hüseyinov, işi bırakmak zorunda kaldı. Tek başına aileyi ayakta tutmaya çalışan  Keklik Hüseyinova çektiği zorlukları anlatarak yardım istedi.
                Keklik Hüseyinova, 20 Yıldır Iğdır’da oturuyoruz.  Eşimle çalışıp iki çocuğumuzu okutma çabası daydık eşim kanser hastalığına yakalandı.
        Çalışamaz hale geldi Ameliyat oldu. İlk ameliyatı başarılı geçti 30 bin üzerinde masraf çıktı. Karşıladık ve doktorlar ikinci bir ameliyat yapılması gerektiğini söyledi.
                Elimizde avucumuzda ne varsa doktorlara verdik. Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İki çocuk okutuyorum. Kızım Kamer Hüseyinova  Kastamonu’da  Üniversite de okuyor, Oğlum Kenan Hüseyinli  İMKB  Anadolu lisesinde okuyor. İki öğrenciyi zor şartlarda okutuyorum. Eşim çalışamadığı için bende bir iki binada temizlikçi olarak çalışıyorum. 
       Eşimin sağlık sorunlarından dolayı işimi bile zor yapıyorum.  Aldığım maaşla Üniversite öğrencisi, Lise öğrencisi ve kanser hastası eşime bakmak zorunda kalıyorum. Kirada oturuyorum, Komşuların yardımlarıyla anca ayakta duruyorum.  Yetkililerden hayırseverlerden yardım bekliyorum.”dedi.
                Kanser hastası Hamlet Hüseyinov, 20 Yıldır Türkiye’de kapıcılık yaparak çalışıyorum.  Hastalığa yakalandığım andan itibaren çalışamaz duruma geldim eşim hem bana hem de iki çocuğun masrafını yetiştiremez duruma geldi.  
       Tedavim için tekrar ikinci bir ameliyata girmem gerekiyor oda 30 Bin TL bir masraf çıkardılar. Bu parayı toparlayacak gücümüz yok yetkililerden Iğdır halkından yardım bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.,
               Kanser hastası Hamlet Hüseyinov,Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan,Azerbaycanlı vatandaşlar Türkiye hastanelerinde Türkiye vatandaşlarının muayene olduğu ücretten muayene olabilir demişti. 
Bunun uygulamaya konulmasını istiyoruz. İki katı ücret ödüyoruz. Bu konunun halledilmesi lazım gücümüz  yetmiyor.20 yılda topladığımız birikimimiz  bu hastalığa gitti.Şimdi çaresiz durumdayız”dedi.
 İrtibat Telefon  0535 747 87 38
VAKIF BANK İban no: TR300001500158007286975992 Keklik HÜSEYİNOVA  Hesap no:007286975992

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.