CEPHEDEKİ PROVOKASYONLARDAN ERMENİSTAN SORUMLUDUR

Tarih : 2020-07-13 / Kategori : Gündem

CEPHEDEKİ PROVOKASYONLARDAN ERMENİSTAN SORUMLUDUR

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı - AZERTAC
Türkiye büro şefi Dr. Sabir Şahtahtı

 

Saldırgan Ermenistan bir kez daha Azerbaycan'a karşı bir provokasyon gerçekleştirdi.

           Azerbaycan  Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları  yaparak saldırı girişiminde bulunduğu ancak bu girişimin Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerince  önlendiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun karşılık verdiği, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedildi. Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 2 askerin şehit olduğu, 5 askerin ise yaralandığı bildirildi.
 
Ermeni Hükümeti, ülke içinde gerilimler yaşamakla beraber, uluslararası ilişkilerdeki  başarısızlıklardan ciddi şekilde endişe duymaktadır. Ermeni basınına göre, bu ülkede Yeni Coronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgını sürüyor. En son bilgilere göre, 11 Temmuz’da Ermenistan’da gün içinde 489 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. Böylece, ülkede COVID-19 virüsüyle enfekte olan toplam insan sayısı 31.392’ye ulaşmıştır. Tüm bunlardan endişelenen hükümet, kamuoyunun dikkatini gerçek durumdan uzaklaştırmaya çalışarak, sınırda ateşkesi ihlal etmiştir.
Öte yandan, Ermenistan’ın hedefi, üçüncü ülkeleri bu tür kışkırtıcı eylemlerle Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına dahil etmektir. Ancak, uluslararası toplum, Ermenistan’ın saldırgan politikası ile amaçladığı hedefi bilmektedir. Saldırgan tarafın, bu saldırı girişimi coğrafi olarak Dağlık Karabağ’dan uzak olması tesadüf değildir.
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in son konuşmasından bir noktayı hatırlatarak: “Bugün Azerbaycan, dünya ölçeğinde kendi gücüne dayanan ve kimseye bağlı olmayan bir ülkedir. Ancak biz savaş durumunda yaşıyoruz. Aynı zamanda, günümüz dünyasında, uluslararası arenada, güç faktörünün ön plana çıktığını, uluslararası hukuk normlarının ağır bir şekilde ihlal edildiğini ve onlara uyulmadığını gözlemliyoruz.”
 
Evet, hem Ermeni Hükümeti hem de Ermeni halkı bu gerçeği anlıyor. Düşman bölgesindeki yerli halkın verdiği bilgiye göre Tovuz’da meydana gelen çatışmada Ermeniler, birkaç subayı ile birlikte 30 askerini kaybetti. Ermeni Hükümetinin bu kayıplar nedeniyle kendi  halkına karşı yasal ve manevi olarak sorumlu olduğu unutmamalıdır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası