Türk askerleri tatbikat için Nahçivan’da

Tarih : 2020-07-28 / Kategori : Gündem

Türk askerleri tatbikat için Nahçivan’da

Türkiye ve Azerbaycan'ın geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatına katılacak Türk askerlerinden bir kısmı Nahçıvan'a geldi.

Türk askerleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Sederek sınır kapısında, Aras Nehri üzerindeki Hasret Köprüsü'nde törenle karşılandı.

Törende istiklal marşı ve Azerbaycan milli marşı seslendirildi, bayrak değişimi yapıldı. Törenin ardından askerler Nahçıvan'da ki askeri birliklere yerleştirildi. 

Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos'ta yapılacak tatbikatta çeşitli emirler icra edilecek, zırhlı araçlar, top ve havanlardan temsili düşman hedeflerine atışlar yapılacak.

İki ülkenin hava kuvvetleri de  29 Temmuz'da tatbikata başlayacak. Türk ve Azerbaycan savaş uçaklarının yer alacağı tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek ve 10 Ağustos'ta sona erecek.

12 Temmuz 2020 tarihinde Azerbaycan’ın Tovuz şehrine ateşkesi ihlal ederek saldıran Ermenler, bir general, bir albay, 2 binbaşı, subay, asker ve sivilden oluşan 12 kişiyi şehit etmiş, bölgede ve Nahçivan’ın çeşitli kentlerinde saldırılarını devam ettirmiştir.  

Gözü dönmüş Ermeni çeteleri 30 yıl önce yine hiçbir hukuk tanımadan Karabağ’da binlerce Azerbaycan halkını katletmişti.

Saldırganlıkta sınır tanımayan Ermeniler, yüzlerce kere ateşkesi ihlal etmiş ve saldırganlıkları devam ettirmişlerdi. Ancak durum şimdi değişti. Azerbaycan halkının tamamı bu hesap sorulmalı, Karabağ geri alınmalı derken, Türkiye, yöneticisiyle, halkıyla bir bütün olarak Azerbaycan yalnız değil mesajı vermiş, ortak askeri tatbikatla da bunu ortaya koymuştur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.