İLİMİZDE DOLU AFETİ VE SEL BÜYÜK ZARAR VERDİ

Tarih : 2020-07-29 / Kategori : Genel Haber

İLİMİZDE DOLU AFETİ VE SEL BÜYÜK ZARAR VERDİ

           İlimizde birçok köyde etkili olan dolu afeti ekili alanlara büyük zararlar verdi. 24 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde yağan dolu yağısı sonrası gelen ihbarlarla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İl Müdürü  Özkan YOLCU’nun dolu yağışının etkili olduğu köylere giderek afetin etkilerini yerinde görmüştür. Zarar tespit ekiplerini oluşturulması ile afetin etkili olduğu bütün köylere anında gidilerek, Köy muhtarları ile istişare içerisinde zarar tespitleri yapılmaya başlanmıştır. “dedi.
          

   Yolcu, Zarar tespit çalışmaları dolu afetinin yaşandığı; Küllük, Ağaver, Sarıçoban, Yüzbaşılar, Kadıkışlak, Kazançı, Necafali, Evci, Çakırtaş, Özdemir, Yukarı Çarıkçı köylerinde tarla ürünleri, sebze ürünleri, meyve ürünleri ve bağ üzüm ürünlerinde %30 ile %80 dolaylarında büyük zararlara yol açarken, Harmandöven ve Asma Köylerinde de sel afeti nedeniyle zararlar meydana gelmiştir. 
             Dolu ve sel felaketinde meydana gelen zararların tamamının tespit çalışmaları zamanında ve titizlikle yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası