Iğdır’da koronavirüs denetimi!

Tarih : 2020-08-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da koronavirüs denetimi!

        İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.
       

  Koronavirüs denetimleri kapsamında Iğdır Merkezde bulunan esnaflar da denetlendi.
         İçişleri  Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesinin ardından, Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, başkanlığında, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sağlık müdürlüğü sağlık çalışanlarının  katılımıyla  il genelinde denetim yapıldı.
           Denetimde korona virüs salgınıyla mücadelede  ‘maske ve sosyal mesafe’ kuralı denetlendi. Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, Vatandaşları  ve iş yeri sahiplerini maske sosyal mesafe ve temizlik konusunda uyararak “Bildiğiniz gibi vaka artışı yaşanıyor.Kurallara uyalım maskeyi usulüne uygun şekilde kullanalım.Birlikte haraket edersek Koranavirüsten kurtuluruz. Kurallara uyarsak mücadelede başarılı oluruz.”dedi.
           Vali/Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, Esnaflara sosyal mesafe ve maske konusunda dikkatli olmaları maskesiz müşteriler konusunda hassas olunmasını maskesiz içeri müşteri almamaları konusunda uyarıda bulundu.
Sağlık ekipleri, maskesi olmayan vatandaşlar da maske dağıttı.Ateş ölçümü yaptı.
         Vatandaşlar ise, Valiliğimizin başlatmış olduğu maske ve sosyal mesafe denetimleri yerinde bir karar vatandaşlar olarak sağlığımız için  kurallara uymalıyız. 63 Yaşındaki yaşlı bir kişi ise, Bu yaşta maske takıyoruz 3 ay evden dışarı çıkamadık. Çok sıkıntı çektik. Biz bu yaşta maske takıyoruz. Gençler takmıyor. Maske sağlığımız için önemlidir. Maskelerimizi takalım.”dedi.
         Bir vatandaşta maske takmak hayat kurtarır”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası