DEPREMDEN DEĞİL, METZAMOR’DAN KORKTUK

Tarih : 2020-08-12 / Kategori : Genel Haber

DEPREMDEN DEĞİL, METZAMOR’DAN KORKTUK

Sabaha karşı saat 02.29 sularında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem Metzamor paniğine yol açtı.

Deprem sebebiyle araçları ile açık alana ya da bahçeli evlerine gidenlerin yarattığı trafik sirkülasyonu, beraberinde Metzamor’dan kaçılıyor yorumlarının yapılmasına da neden oldu.

 

Dün Metzamor tehlikesinden ötürü il dışına çıkan oldu mu bilinmiyor. Ama sosyal medyada Metzemor’dan ötürü Iğdır’ı terk ediyorlar konusu bir hayli konuşuldu.

4.4 büyüklüğünde ve gürültü ile yaşanan depremden çok, Metzamor tehlikesi insanları tedirgin etti.

Iğdır’ın sınırında bulunan ve yıllardır yarattığı tehlike halk tarafından dile getirilen Metzemor nükleer  santralinin çok eski bir teknolojiyle yapılmış olması, daha önceki depremlerde hasar alması, halkta doğal olarak böyle bir endişeye sebep olmuştur.

Konuyla ilgili açıklama yapan Küresel Gazeteciler Konseyi Iğdır İl Başkanı Cabbar Şıktaş şöyle dedi: “Şu Ermeni oğlu Ermeniler her yerde başımıza bela olmuş durumdalar. İçimizde yaşar arkadan vururlar. Kenara çıkar pusuda vururlar. Mertçe, erkekçe karşımıza çıktıkları tarih boyunca görülmemiştir. Ermenistan’da sefalet içindeler ama vahşiliklerini bir kenara bırakıp uysallaşmayı tercih etmezler. Karabağ sorunu, son dönemde yaşanan saldırganlıkları, ateşkes ihlalleri sürekli sorun teşkil ediyor. Yani komşuluk ilişkisi bilmeyen, komşusunu gece katledebilen bir millettirler. Bugün hem kendilerini ve hem de bölgeyi tehdit eden Metzemor Nükleer santralini  çalıştırmaları komşularından enerji elde edemediklerindendir. Adam olsalar, komşuluk ilişkisini adam gibi yapsalar elbette onlarda dünya devletleri gibi yardım görürler. Enerji elde etmek için eski, depremde zarar görmüş, çalışması sakıncalı olan bir Nükleer santrali çalıştırmak zorunda kalmazlardı. Bu gün sabaha karşı yaşanan deprem Iğdır halkında haklı olarak bir tedirginlik yarattı. Aslında kaçış çare değildir. Bölgeden insanları tahliye etmek de öyle kolay değildir. Kaldı ki yüzlerce kilometreyi etkisi altına alabilecek bir santral. İnşallah şiddetli bir deprem olmaz ve büyük bir facia yaşanmaz.” Dedi.

Ermenistan ile Türkiye’nin resmi teması olmasa da uluslararası hukuk gereği Metzemor’un son halinin sorulması, Iğdır’da ölçümlerin Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından tekrardan yapılması halkın kafasında ki soru işaretlerinin gidermesi açısından önemli görülmektedir.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası