Azerbaycan’a ‘kimlikle seyahat edilsin’ önerisi

Tarih : 2020-08-12 / Kategori : Gündem

Azerbaycan’a ‘kimlikle seyahat edilsin’ önerisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerde pasaporta ihtiyaç duymaması gerektiğini belirterek, “Kimlikle seyahatin önünü açabilmek için önerilerimizi sunduk” dedi. Çavuşoğlu, dün Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bakanlığında görüştü.
 

           Azerbaycan’a ‘kimlikle seyahat edilsin’ önerisi   

           Görüşmenin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye ve Azerbaycan arasında göreve yeni gelen üst düzey devlet yetkililerinin ilk yurt dışı ziyaretlerini karşılıklı yaptığını anımsatarak, bu geleneği sürdürmesi nedeniyle Bayramov’a teşekkür etti. 
            Azerbaycan ile “bir millet iki devlet” anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, bu bağlamda iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması gerektiğini ifade etti.
İki ülkenin daha önce karşılıklı olarak vizeleri kaldırdığını hatırlatan Çavuşoğlu, vize muafiyeti süresinin 90 güne çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktardı. Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

‘Önerimizi sunduk’

“Bu da yetmez. Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerde pasaporta ihtiyaç duymaması lazım. Bu işbirliğini Gürcistan ile Ukrayna ile de hayata geçirdik. Dolayısıyla zaten artık artık yeni kimliklerde tüm bilgiler olduğu için kimlikle seyahatin önünü açabilmek için de önerilerimizi sunduk.”
Bayramov da, Tovuz saldırısı sonrasında ülkesine destek verdiği için Türk halkı ve hükümetine teşekkür etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.