PARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Tarih : 2020-08-19 / Kategori : Gündem

PARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Iğdır’ın önemli sorunlarından birisi olan park sorunu yeni düzenleme ile çözüme kavuşuyor.

Iğdır Belediyesine Kayyum atanmasının ardından bir dizi çalışma başlatan Vali/Belediye Başkanı V. Hüseyin Engin Sarıibrahim şehrin trafiğini çözüme kavuşturmak için köklü bir çözümü projelendirerek hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bilindiği üzere Demirel caddesi üzerinde bulunan Iğdır Belediyesinin eski hizmet binasına kullanılamaz raporu verildiği için yıkıldı. Yıkılan hizmet binasının yerine yenisi yapılacak ve mevcut belediye yeni yapılan Belediye binasına taşınacaktır.

Zübeyde hanım bulvarı üzerinde bulunan belediye binası ile merkez karakol yıkılarak Haydar Aliyev Parkı ile bir bütün olarak yeniden yapılacaktır.

Parkın yapım işi henüz başlamadan Iğdır Valisi/Belediye Başkan V. Hüseyin Ergin Sarıibrahim bir karar alarak şehrin trafik sorununu çözüme kavuşturmak adına Haydar Aliyev parkının altını otopark yapma kararı aldığı öğrenildi.

Iğdır şehir merkezinin en büyük sorunlarından birisi meydanda yığılan araçlardır. Şehirde araç park alanı olmadığından araç sahipleri mecburen trafik komisyonunun kararlaştırdığı alanda araçlarını park etmektedirler.

Bu zaman zaman ihlal edilmekte, trafik polisleri de haliyle ceza kesmektedir. Şehir meydanındaki bu kargaşanın giderilmesi için yer altı oto park kararı yerinde ve doğru bir karardır.  İnşallah kısa sürede inşaat başlar ve şehrimiz büyük bir meydana ve büyük bir otoparka sahip olmuş olur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.