IĞDIR AKUD ZAFER BAYRAMI NEDENİYLE KAYA TIRMANIŞI YAPTI

Tarih : 2020-09-02 / Kategori : Spor

IĞDIR AKUD ZAFER BAYRAMI  NEDENİYLE KAYA TIRMANIŞI YAPTI

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tırmanış ekibi 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile Iğdır’ın Tuzluca ilçesi sınırlarında yer alan testere vadisinde adını ‘’Zafer Rotası’’ koydukları yeni bir kaya tırmanış rotası açtılar.
         6 kişilik ekip  Zorlu bir parkuru içeren yaklaşık 30 metrelik rotada yer yer kilit noktalarda zorlansa da zirveye ulaşmayı başararak Türk bayrağı açtılar.
                Kulüp başkanı Ümit Sönmez,” Türk Milleti’nin en şanlı zaferlerinden birini bu şekilde kutlamak ve kaya üzerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak bizi çok mutlu etti.”dedi
             

  İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü başkanı Ümit Sönmez,” İlk kez bu bölgede tırmanış yapıyoruz. İlk olmasının yanı sıra rotaya günün anlam ve önemine binaen ‘’Zafer’’ rotası adını koymamız bu tırmanışın zaferle bitmesini zorunlu kılmaktaydı. Biz de başarıyla zirveye ulaştık ve kayada bayrağımızı açtık. Testere vadisi adından da anlaşılacağı üzere testere şeklinde yer yer 60 metreyi bulan kayalardan oluşuyor. Buradaki kayalar zorlu tırmanış parkurlarını içeriyor, bugün bu anlamlı günde ilk rotamızı açtık devamı da gelecektir.”şeklinde konuştu.
                Kulüp Sporcusu Sezgin Dere’de” Pandemi dolayısıyla daha az bir ekiple sosyal mesafeli olarak etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramını bu rotayı tırmanarak kutladık.Rota gerçekten zorladı bizi ama zirveye kadar tırmandık ve bayrağımızı açtık. Atalarımızın bize bıraktığı bu cennet vatanın her köşesinde doğa sporlarını icra edebildiğimiz için çok mutluyuz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası