IĞDIRLI BİSİKİLETCİLER AÇIK HAVADA FİLİM SEYRETTİ

Tarih : 2020-09-10 / Kategori : Spor

IĞDIRLI BİSİKİLETCİLER AÇIK HAVADA FİLİM SEYRETTİ

 
                 İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKUD)tarafından yapılan organizasyon ile kaysi bahçesinde sinema filimi izlendi.
           

    Ağrı Dağı’nın eteğinde bulunan İrem bağları diye adlandırılan bölgede bulunan bir kaysı ağaçlarının bulunduğu bahçede  AKUD üyeleri ve Iğdır Bisiklet  kulübü üyeleri sinema keyfi yaşadılar.
                Bahçeye kurulan  beyaz perdeye bilgisayardan ve ses siteminden film aktarıldı.AKUD üyeleri ve biskilet kulübü üyeleri sosyal mesafeyi koruyarak maskeli bir şekilde film seyrettiler. Bahçeye girişte gelenlere nostaljik olsun diye sinema bileti verildi.
                Açık havada sosyal mesafeyi koruyarak bir sinema etkinliği düzenledik .Burası bir kaysı bahçesi  yerde oturarak film seyredeceğiz  diyen İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü başkanı Ümit Sönmez,” İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları olarak sportif etkinliklerimizi doğa ile bütünleştirirken bu kez sanatı da kattık. Bölgemizin en gözde doğal güzelliklerinden ‘’İrem Bağları’na’’ bisiklet turu düzenleyerek bağ içinde açık hava sinema gösterimi yaptık.
Pandemi sürecinde ağırlık verdiğimiz açık alan etkinliklerine sinema gösterimini de ekledik. Hem yeşilliğin içinde bol oksijen alarak doğanın tadını çıkardık hem de dolunayın altında filmimizi izledik.
Çok eski bir kültür olan açık hava sinemalarının ruhunu yaşatmak bunu bisiklet sporu ile bütünleştirmek adına bu etkinliklerimiz devam edecek. İlk etkinliğimizin filmi Fatih Akın’ın yönetmenliğini yaptığı Türk-Alman ortak yapımı seyahat filmi ‘’Temmuzda’’ idi.””dedi.
                Film seyretmeye gelenler ise,”İlk defa kaysı bahçesinde film seyredeceğiz. Açık havada yapılan etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederiz.”dediler.
            Etkinliğe 50ye yakın doğasever katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.