YAZAR FAHRETTİN M. BUDAK BEY'iN 66. YIL KUTLAMA MESAJI ..

Tarih : 2020-09-10 / Kategori : Kültür & Sanat

YAZAR FAHRETTİN M. BUDAK BEY'iN 66. YIL KUTLAMA MESAJI ..

Fahrettin Budak
Bu muhteşem ve muazzam bir başarıdır. Dile kolay, tam 66 yıl bir günlük yerel gazeteyi bugünlere hiç aksatmadan getirmek her bir adamın veya her bir kuruluşun yapabileceği bir iş değildir. Burada aşk var. Burada iman var. Burada sevda var. Burada iyi bir kadro var. Ayrıca ceht var. Gayret var. Iğdır'a ve Iğdırlı'ya hizmet var.

Unutmayalım ki, Iğdır'a gelen hizmetlerin en ufağından tutun en büyüğüne kadar bu gazetenin emeği ve mücadelesi var.
Iğdır'ın il olmasında bu gazete az mı mücadele etti? Üniversite'nin gelişinde bu gazete az mı çalıştı?
Doğal gazından yollarına kadar; sanayii bölgesinden imar planına kadar bu gazetenin verdiği olağanüstü mücadeleyi Iğdır halkı olarak hepimiz biliyoruz.
Sadece hizmet boyutuyla değil, Iğdır'ın dizaynın da, kültürel gelişiminde, toplumsal barışında bu gazetenin alın teri ve göz nuru dantel dantel işlendi.
Yeşil Iğdır yıllarca bu toplumun bel kemiği oldu. Orada sağlam bir direk ve sağlam bir sütün gibi durdu. Devletinden, milletinden ve ülkesinden yana yayın politikasını sürdürdü. Tutarlılıkta ve istikrarlılıkta üstüne gazete olmadı. Haberler, yorumlar halkımızın yararına sürdürüldü. Yeşil Iğdır olarak daima ciddiyetini korudu. "Temeli sağlam olanın, tavanı da sağlam olur" ilkesiyle hareket etti.
Bayrağı Fazıl Şıktaş'tan devralan Salih Şıktaş gazeteyi biraz daha ileriye taşıdı. Ondan misyonu omuzlayan oğulları Yeşil Iğdır'ı daha da yeşillendirdi. Sabri Şıktaş, Kardeşi mümtaz gazeteci Cabbar Şıktaş'la gazeteyi adeta şaha kaldırdı. Emir Şıktaş'ın, Cabir Şıktaş ve Nihat Şıktaş'ın buradaki emeğini unutmamız mümkün değildir.
Bu gazeteyi bu haliyle bu günlere taşıyan işçisinden, muhabirine; yönetmeninden patronuna kadar herkesi kutlarım.
Diğer yandan en güzel kutlamayı Iğdır Halkı hakkediyor. Sahip çıktılar, okudular ve ciddi ciddi desteklediler!
Nice başarı ve hizmet dolu yıllara..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.