Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen Okul Müdürleri ile Toplantı Yaptı

Tarih : 2020-09-16 / Kategori : Eğitim

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen Okul Müdürleri ile Toplantı Yaptı

         Okul müdürleri toplantısı korona virüs tedbirleri kapsamında açık havada  gerçekleşti.
           Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi bahçesinde gerçekleşen toplantıda pandemi sürecinde uygulanacak olan tedbirler görüşülerek yeni süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim planlamaları hakkında bilgi verildi.
           2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen başkanlığında, Resmi okul Müdürlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.
      

     Yoğun bir gündemle yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, “Yeni öğretim yılına 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başladık.İnşallah  21 Eylül'de yüz yüze eğitimi başlatacağız. Bu çerçevede Bakanlığımız, TSE ile Sanayi Bakanlığının şemsiyesi altında "Hijyen geliştirmesi ve enfeksiyonu önleme iş birliği protokolü" yapmıştır. 21 Eylül'de ders zilinin çaldığı andan itibaren öğrencilerin hangi alanda nasıl davranacakları, neler yapacakları, sınıfların ve koridorların, ıslak zeminlerin durumu, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin dikkat etmesi gereken hususlar, servis araçlarındaki kurallar gibi tüm konular ayrıntılı olarak ortaya konmuş ve simülasyonlar yapılmıştır. Bu çalışmalar, bütün okulların "Okulum Temiz Belgesi" alabilmesi için bir alt yapı kurmak amacıyla yapılmış, ayrıca kılavuz yayınlanmış öğrencilere ve velilere, yönetici ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme rehberleri hazırlanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmalar çerçevesinde tüm okullarımızın temiz olmasını, hijyen denetiminin sağlıklı yapılması hususunda okul yöneticilerimizin gerekli titizliği göstermesini istiyoruz.Yaptığımız okul denetimlerinde fazla eksikliğin olmadığını gördük.Olan okullarıda uyararak eksikliklerin giderilmesini sağladık  “ dedi.
            Gönen,“Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm eğitim yöneticilerimizin, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin özverili ve fedakarca bir çalışma içerisinde olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
         Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen“  İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza öğretmek zorundayız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür. Bu noktada en büyük görev siz okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize düşüyor" dedi.         
           Gönen, uzaktan eğitim sürecinin sağlık bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması, uzaktan eğitim sürecinin takip edilmesini ve yaşanacak sorunların çözülmesini okulların yüz yüze açılması durumunda öğretmen, öğrenci,  personel ve velilerin sosyal mesafelere dikkat etmesinin altını çizdi.
             2020-2021 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, okul müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.
         Toplantıda ,2020-2021 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları,uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, Dünya çapında yaşanan Covid-19 sebebiyle okullarda alınacak tedbirler ile hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları ile ilgili konular görüşüldü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.