Parselin Biri 3 Kat, Biri 5 Kat

Tarih : 2020-09-16 / Kategori : Genel Haber

Parselin Biri 3 Kat, Biri 5 Kat

Halkın yoğunlukla şikayetine konu olan parseller arası haksızlığı Vali/Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahim gündeme alarak çalışma başlattı.

Geçmiş yıllarda şehir planı yapıldığında arsalar arasında haksızlığa yol açan uygulamalar yapılmış ve bitişik iki arsanın biri 3 kat, diğeri 5 kat olarak plan notuna işlenmiştir.

Arsa sahiplerinin Iğdır belediyesine müracaat ederek geçmişte uygulanan şehir planlarının adaletsiz olduğu, bazı arsaların 5 kat olarak, bazı arsaların ise 3 kat olarak belirlenmiş olması tamamen bir haksızlıktır. Bu haksızlığın incelenerek mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz talepleri üzerine Vali/Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahim konuyu gündeme aldı ve ekran başında inceleme yaptı.

Belediye imar çalışanları ile durum değerlendirmesi yapan Vali/Başkan Sarıibrahim yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Geçmişte imar ve şehir planlarında bariz hatalar yapıldığı ortadadır. Bu hatalardan birisi de 3 kat, 5 kat hatasıdır. Bu uygulamadan mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Bu sorunun giderilmesi için vatandaşlar ada bazlı bir araya gelip dilekçe verirlerse mağduriyetleri değerlendirilecektir. İmar müdürlüğümüz kimsenin haksız kazanç elde etmemesi ve kimsenin de mağdur olmaması için en ince ayrıntıya kadar dikkat etmektedir. Binaların görselleri, çarpık yapılaşmanın giderilmesi için arsa sahiplerinin de özverili olması gerekmektedir. Belediye olarak her türlü olumsuzluğun üzerine gideceğiz. Şehrimizin güzelleşmesi, örnek projelerin hayata geçmesi için tekliflerimizi hem müteahhitlere ve hem de arsa sahiplerine bildireceğiz.” Dedi.

Arsaları plan notunda 3 kat olarak işlem gören vatandaşların ada bazında bir araya gelip belediyeye müracaat etmeleri durumunda mağduriyetlerinin giderileceği ve arsalarının 5 kata çıkarılabileceği belirtildi.

Arsa sahipleri yeni Belediye Kanununa göre  3 kattan, 5 kata çıkacak olan arsalarından elde edecekleri kazanca göre  vergilerini ödeyecek ve arsalarını 3 kattan 5 kata çıkarılmış olacaklardır.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası