Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Komitesi kabul edildi

Tarih : 2020-09-17 / Kategori : Genel Haber

Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Komitesi kabul edildi

             Bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Ticaret İl Müdürü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri, Ticaret İl Müdürlüğü personeli, ilimiz Ahisi seçilen Kemal Çoksu, ilimiz kalfası seçilen Kabenur Bolu ve ilimiz çırağı seçilen Gürkan Sever tarafından gerçekleştirilen ziyarette,  ilin Ahisi seçilen Kemal Çoksu’nun hayat hikayesinin anlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı. 
 

              Film gösteriminin ardından, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Sarıibrahim, “Esnaf pratik çözüm bulan değil, sabır gösterip doğruyu ortaya çıkarandır. Esnaf, her şeyinizi emanet edebileceğiniz biridir. Bizim öğrendiğimiz kültürde esnaf emanetin sahibidir. Esnaf hak yemez, hakka elini uzatmaz. Esnaf varken paylaşır yokken sabır gösterir. Bize düşen görev de bu ahlakı taşıyan insanları yükseltmektir.” dedi.
               Pandemi dolayısıyla bu yıl program düzenlenmeden sınırlı sayıda katılımcı ile yapılan kutlama ziyareti ilin Ahisi, kalfası ile çırağına şed kuşatılması ve hediyelerinin verilmesi sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.