- GURBETCİLERDEN ENGELİLERE 90 ARAC
- Iğdır Türk Kadınlar Birliği Derneği Ramazan Ayında 100 Aileyi Sevindirdi
- TEMA Vakfı ve Iğdır Gençlik Merkezi Karasu Çayı için El Ele Verdi
- VALİ/BELEDİYE BAŞKAN V. H. ENGİN SARIİBRAHİM’İN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” MESAJI
- İlimizde Sebze meyve fiyatı rekora koşuyor
- ZİRAİ DON Uyarısı
- VALİ H. ENGİN SARIİBRAHİM’İN “İSTİKLA L MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI
- Iğdır Baro Başkanlığından Basın Açıklaması
- TEŞEKKÜR
- ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETİ KULLANICILARININ DİKKATİNE
- BAŞKAN AYAZ MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Iğdır 1. Olağan İl Kongresine katıldı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti rozetini taktığı belediye başkanına coşkulu karşılama
- Saadet Partisi’nden İstifa Eden Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan AK Parti’ye Katıldı
- Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret etti
AZERBAYCAN BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SAYIN ANARBAGHİROV;
Çok kıymetli Azerbaycan Barolar Birliği Başkanım, Ermenistan’ın yıllardır süre gelen haksız ve hukuksuz işgali yetmezmiş gibi sivil yerleşim yerlerine yeni saldırılarda bulunması asla kabul edilemez.
Kardeş ülke Azerbaycan’ın, başta Karabağ bölgesi olmak üzere işgalinden bu yana bölgede Ermenistan devletinin yapmış olduğu soykırım ve zulümlere uzun yıllardır sessiz kalan ve görmezden gelen devletleri uluslar arası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.
30 yıla yakın bir zamandır bir çözüm üretilmeden ve yaşanan insanlık dramları görmezden gelinen bir sistem asla kabul edilebilir değildir.
Iğdır Barosu olarak kendi toprakları ile sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkanlarıyla koruyan Azerbaycan halkının ve kahraman ordusunun her daim yanındayız.
Azerbaycan’ın, işgalci ve sınır tanımaz Ermenistan’a cevabı herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, kendilerine yöneltilen uluslar arası hukuka aykırı ve haksız bir saldırıya karşı verilmiş meşru bir savunmadır.
Bizler bu haklı mücadelesinde Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olduğumuzu ve işgalci Ermenistan’ı kınadığımızı bir kez daha ifade etmek isteriz.
Azerbaycan devletinin haklı davasında bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.
Azerbaycan bayrağını ait olduğu yer olan Karabağ’da asılacağına olan inancımız tamdır.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ; “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.”
Saygılarımızla.
IĞDIR BAROSU BAŞKANLIĞI
AV. SERKAN ALAKAN
Bu içerik için yorum yapılmadı. Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanınız.