AZERBAYCAN BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SAYIN ANARBAGHİROV;

Tarih : 2020-09-30 / Kategori : Duyurular

AZERBAYCAN BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SAYIN ANARBAGHİROV;

             Çok kıymetli Azerbaycan Barolar Birliği Başkanım, Ermenistan’ın yıllardır süre gelen haksız ve hukuksuz işgali yetmezmiş gibi sivil yerleşim yerlerine yeni saldırılarda bulunması asla kabul edilemez.
         

     Kardeş ülke Azerbaycan’ın, başta Karabağ bölgesi olmak üzere işgalinden bu yana bölgede Ermenistan devletinin yapmış olduğu soykırım ve zulümlere uzun yıllardır sessiz kalan ve görmezden gelen devletleri uluslar arası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.
           30 yıla yakın bir zamandır bir çözüm üretilmeden ve yaşanan insanlık dramları görmezden gelinen bir sistem asla kabul edilebilir değildir.
            Iğdır Barosu olarak kendi toprakları ile sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkanlarıyla koruyan Azerbaycan halkının  ve kahraman ordusunun her daim  yanındayız. 
Azerbaycan’ın, işgalci ve sınır tanımaz Ermenistan’a cevabı herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, kendilerine yöneltilen uluslar arası hukuka aykırı ve haksız bir saldırıya karşı verilmiş meşru bir savunmadır. 
               Bizler bu haklı mücadelesinde Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olduğumuzu ve işgalci Ermenistan’ı kınadığımızı bir kez daha ifade etmek isteriz.  
Azerbaycan devletinin haklı davasında bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. 
Azerbaycan bayrağını ait olduğu yer olan Karabağ’da asılacağına olan inancımız tamdır. 
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ; “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.”
Saygılarımızla. 

IĞDIR BAROSU BAŞKANLIĞI
AV. SERKAN ALAKAN

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.