16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ

Tarih : 2020-10-16 / Kategori : Duyurular

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Bakanlığımız ve FAO işbirliğinde Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 40’ıncısının düzenleneceği Dünya Gıda Günü, Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Ekim 2020 tarihinde dijital bir etkinlikle kutlanacaktır. FAO'nun kuruluşunun 75. yıldönümünün de kutlanacağı bu yılki Dünya Gıda Günü teması, "Büyütelim, Besleyelim; Hep Birlikte Sürdürelim" olarak belirlendi.
 

Bu yıl 40'ıncısının düzenleneceği Dünya Gıda Günü, Covid-19 pandemisi nedeniyle  16 Ekim 2020 tarihinde, Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli'nin katılımlarıyla dijital bir etkinlikle kutlanacak olup bu çerçevede FAO, kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve akademi dahil olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte COVID-19 salgınının gıda güvenliği ve tarımsal geçim kaynaklarına yönelik oluşturduğu tehditlerle mücadele etmek ve özellikle bu tehditlerden en çok etkilenen kesimlerin yeniden ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için küresel iş birliği ve dayanışma çağrısı yapılacaktır.
Bakanlığımız ve FAO işbirliği içerisinde hazırlanan 2020 Dünya Gıda Günü iletişim materyallerine (broşür, aktivite kitabı, afiş vs.) Genel Müdürlüğümüzün Ana Sayfası Duyurular bölümünden ulaşılabilmektedir.
Tema kapsamında FAO tarafından gerçekleştirilen ve tüm dünyadan 5-19 yaş arası çocukların ve gençlerin katılım sağlayabileceği Dünya Gıda Günü Poster Yarışması'na ilişkin detaylı bilgiye " http://www.fao.org/world-food-day/contest/en/“ bağlantısından ulaşılabilmektedir.
2020 Dünya Gıda Günü resmi web sayfasına " http://www.fao.org/world-food-day/home/en/” bağlantısından ulaşılabilmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.