Ermeniler Nahçivan’a Saldırdı

Tarih : 2020-10-16 / Kategori : Genel Haber

Ermeniler Nahçivan’a Saldırdı

Karbağ’da 30 yıldır ateşkesi ihlal eden Ermenistan, 30 yıl önce Azerbaycan’ın dağlık Karabağ bölgesine saldırmış ve binlerce Azerbaycanlıyı katletmişti. 1992 yılında Karabağ’da vahşice saldırılarını sürdüren Ermeniler, Karabağ’la yetinmemiş, 1992 yılında Nahçivar’ın Sederek şehrine de saldırarak yoğun çatışmaların yaşanmasına sebep olmuşlardı.

 

30 yıl içerisinde bardağı taşıran ve sivilleri de hedef alarak saldırganlığını devam ettiren Ermenilere Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle alabora olan Ermeni ordusu, geri çekilmekte ve öngörüsünün üzerinde bir kayıp vererek silahlarını da bırakarak kaçmaktadırlar.

Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında şaşıran Ermeniler, 30 yıl önce yaptıkları gibi şimdi de Nahçivan’ın Ordubat şehrine iki gündür roket saldırısı gerçekleştirmektedirler.

Türkiye’nin üzerinde garantörlük hakkı olan Nahçivan’a yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmaz iken, roketlerin boş araziye düştüğü belirtildi.

Konuyla alakalı kısa bir açıklama yapan Nahçivan Ali Meclis Başkanı Sayın Vasıf Talıbov: “Tüm Azerbaycan halkı savaş cephesine gitmek için Ali Başkomutanın İlham Aliyev’in emrini beklemektedir. Ermenilerin saldırgan tutumu karşısında Azerbaycan ordusu kahramanca karşılık vermektedir. Cenap Prezidentimizin dediği gibi zafer yakındır. Ermeniler Nahçivan’a iki gündür saldırarak Karabağ’dan dikkatleri başka tarafa çekmeye çalışıyorlar. Hadleri aşılırsa, hadleri bildirilir” dedi.     

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası