IĞDIR TİCARET ODASINDAN BİR BAŞARI DAHA …

Tarih : 2020-10-19 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR TİCARET ODASINDAN  BİR BAŞARI DAHA …

Iğdır Ticaret Odası tarafından hazırlanıp SERKA’ya sunulan Iğdır Coğrafi işaret strateji araştırması projesi başarılı projeler arasında yerini aldı.
 

Başkan Arslan Yapmış olduğu açıklamada  Iğdır ilimiz, sadece Iğdır Tas Köfte Yemeği ve Iğdır Kayısısının coğrafi işareti ile tescillidir. Bu iki tescilde ilimize odamız tarafından kazandırılmıştır. Ülkemizde her ilimiz için coğrafi isaret sertifikası sayısı ortalama 6 iken, Iğdır sadece 2 coğrafi işaret ile bu ortalamanın çok altında kalmıştır. Bölgenin daha hızlı kalkınması noktasında coğrafi işaret alabilecek ürünlerin belirlenmesi ve her bir ürün için bir uzman tarafından potansiyel pazar payları ve rekabet unsurları noktasında değerlendirilmesi en önemli ihtiyaçlardandır.
Coğrafi işaret alarak ürünü tescillemek önemli bir çalışma olsa da bu tescilli ürünleri ekonomiye kazandırmak, bunların pazarlamasını yapabilmek çok daha önemli bir unsurdur.
Projemiz ile bu eksiği gideren ilimizin coğrafi işaret alabileceği potansiyel ürünlerin araştırıldığı ve bu ürünlerin pazarlaması için yapılması gerekenlerin belirlendiği ve coğrafi işareti alınabilecek ürünlerin ekonomiye kazandırmak için yol haritasını içeren 3 aylık bir çalışma rapor haline getirilecektir.
Raporun hazırlanması esnasında da odamız bünyesinde düzenlenecek, ilimizde ki ilgili tüm paydaşların davet edildiği iki günlük bir çalıştay ile rapor değerlendirilip son halini alacaktır. Çalıstay Covid 19salgını gibi sebepler göz önüne alınarak gerekirse sanal ortamda düzenlenecektir.
Coğrafi işaret alınabilecek değerler hususunda ilimizde yeterli farkındalığın henüz oluşmadığını göstermektedir. Hangi ürünün pazar payları ve rekabet unsurları da göz önünde bulundurulduğunda daha öncelikli ve ivedi olarak tescillenmesi gerektiğini açıklayan bir raporun hazırlanması ve bu raporla ilimiz için coğrafi işaret tescil yol haritasının oluşturulması, Coğrafi İşaret alma sürecini hızlandıracak ve farkındalık oluşturacak en etkili adım olacaktır.Bu bağlamda projemizin ilimizin Marka değerlerinin artırılması yönünde faydalı olacağını düşünüyorum ilimize hayırlı olması temenni ediyorum dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası