İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU HAS MANDIRA’NIN İSTANBUL’DAKİ SATIŞ MAĞAZASINI ZİYARET ETTİ

Tarih : 2020-10-19 / Kategori : Genel Haber

İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU HAS MANDIRA’NIN   İSTANBUL’DAKİ SATIŞ MAĞAZASINI ZİYARET ETTİ

Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Has Mandıra Süt ve Süt ürünleri işleme tesisinin İstanbul’da bulunan satış mağazası Iğdır İl Tarım Müdürü  Özkan YOLCU tarafından ziyaret edildi.

 

Has Mandıra sahiplerinden ve Satış Mağazası sorumlusu olan Harun YİĞİT ile sohbet ederek mağazanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Mandıra ve Mağazanın çalışmaları hakkında bilgiler veren Harun YİĞİT; “Iğdır Organize Sanayi bölgesinde bulunan tesisimizde ürettiğimiz yöresel ürünleri İstanbul Megacenter Gıda Toptancılar Sitesinde kurduğumuz Bölge Müdürlüğünde pazarlayarak tüm yerel marketlerde satışını sağlıyoruz. Şuanda 60 ilde satışımızı gerçekleşmektedir. Bunun yanında yurtdışı bağlantılarımızda mevcuttur. Bölgemiz Iğdır’ın yöresel ürünleri olan kelle kaşar, göbek kaşar, eski kaşar, tereyağ gibi ürünlerimizi üretirken aynı zamanda bölgeye istihdam sağlamak amacı ile Tuzluca İlçemizin tuz mağaralarında elde edilen kaya tuzlarını ürünlerimizde kullanıyoruz. İlimiz Iğdır’da şu anda 20 merkez köyde olmak üzere toplamda 10.000 müstahsilden süt tedariki sağlamaktayız. Böylelikle daha büyük şehirlerde elde ettiğimiz kazancı Iğdır ekonomisine kazandırmaktayız. Bu nazik ziyaretlerinden ötürü Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
İl Müdürü Özkan YOLCU’da; “Has Mandıra Süt ve Süt Ürünleri üretim tesislerini defalarca ziyaret edip incelemelerde bulunmuştuk, satış mağazanızı ziyaret etmek bu güne nasip oldu. İlimiz Iğdır’ın gelişmesi ve kalkınmasında bu gibi işletmelerin faaliyetlerine bölge olarak ihtiyaç duymaktayız. İlimizin tanıtımında ve aynı zamanda bölgede ulusal çapta üretim ve pazarlama yaparak bölge ekonomisine desteğin yanı sıra istihdamı sağlayarak göçün engellenmesine ve bölgedeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlanmaktadır. Bu gibi yatırımların İlimize yapılması bizleri memnun ettiği gibi, süt üretimi yapan çiftçilerimizi de memnun etmektedir. İşletmecimize Allahtan hayırlı ve bereketli kazançlar diliyor. Göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.