Melekli Beldesi Güneşli Mahallesi Karabağ Mahallesi Oldu

Tarih : 2020-10-22 / Kategori : Genel Haber

Melekli Beldesi Güneşli Mahallesi Karabağ Mahallesi Oldu

    Iğdır’ın Melekli Kasabası Belediye Başkanı Eray Coşar, beldede bulunan bir  mahallenin ismini meclis kararı ile değiştirdi.
                  07.10.2020 Çarşamba günü toplanan belediye meclisi oy birliği ile bir karar alarak Melekli Kasabası Güneşli Mahallesinin ismini Karabağ Mahallesi olarak değiştirdi.  
               

   Ermenilerin saldırgan tutumuna karşılık vererek topraklarını geri almaya çalışan Azerbaycan’a destek olmak, Türk yurdu Karabağ’ın yeniden Türk yurdu olarak özgürlüğüne kavuşmasına katkı sunmak amacıyla beldede bulunan bir mahallesinin ismini değiştirerek Karabağ Mahallesi yapan Belediye Başkanı Eray Coşar yaptığı açıklamada şöyle dedi:”30 yıllık esaret artık bitiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Azerbaycan ordusu ve dünya Türkleri tek vücut olmuş, Karabağ’ın bağımsızlığı için ayağa kalkmışlardır. Belediye meclisimiz önerimizi kabul etmiş ve oy birliği ile bu kararı almıştır. Karabağın bir Türk yurdu olduğunu, Azerbaycan’ın öz toprağı olduğunu dünya kamuoyu fevkalade biliyor. Mahallemizin ismini değiştirerek Karabağ Mahallesi bıraktık, bu isim Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet devam edecektir. Karabağ’ımız azat oluncaya kadar bu savaş devam edecek, azat olduğu günde en büyük kutlamayı Karabağ mahallemizde gerçekleştireceğiz. Ermeniler atacağımız havai fişekleri Erivan’dan göreceklerdir.” Dedi.
               Mahalle muhtarı Akar Varol’da” Vahşi Ermeniler Azerbaycan'a saldırarak sivilleri öldürüyor. Ermenistan’ı kınıyoruz. Azerbaycan'ın yanındayız. Güneşli mahallesinin adını değiştirilip Karabağ adının verilmesi bizleri mutlu etmiştir.”şeklinde konuştu.
               Mahalle sakinleri de Mahallelerine Karabağ adının verilmesin den memnun olduklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.